Belföld

Időpontot kell kérni az időpontkéréshez rengeteg szakrendelőben

Van, ahol már a szakrendelésre is várólista van




 

Már csak jövőre adnak ultrahang időpontot sok budapesti szakrendelőben, ráadásul több helyen először nem is vizsgálati időpontot adnak, hanem egy olyan időpontot, amikor lehet időpontot kérni a vizsgálatra – számolt be az RTL Klub Híradója.

 

A csatorna beszámolója szerint a XV. kerületi rendelőintézetben például januári időpontokat csak november 18-tól lehet kérni, de más budapesti szakrendelőkből is azta visszajelzést kapták, hogy később próbálják meg újra az időpontkérést. Az újbudai Szent Kristóf Szakrendelőben ráadásul egyáltalán nem adnak ki időpontot, itt már várólista van. A csatornának azt mondták, azért nem tudják lefoglalni az időpontokat, mert kevés az orvos.




 

A budapesti kormányhivatal még nyáron azt ígérte, hogy soron kívül intézkednek, de Pásztélyi Zsolt, a Medicina 2000 Magyar Járóbeteg Szakellátási Szövetség elnöke szerint átlagosan 18 napról 28 napra nőtt a várólisták hossza a szakrendelőkben.

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a csatornának azt válaszolta, csökkenteni szeretnék a várólisták hosszát a szakrendeléseknél is, jelenleg az informatikai előkészítését végzik egy olyan nyilvántartási rendszernek, amely elvileg segíteni fogja az ütemezett ellátást, ez 2020-ra készülhet el.

 

 




forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top