Politika

Beperlik Kövér Lászlót, azért amit az újságírókkal csinál az Országházban

Az Azonnali.hu az Országgyűlés Hivatala és a házelnök ellen is pert indít. Kövér László szerintük jelentősen korlátozta a demokratikus közvélemény kialakulásához szükséges szabad tájékoztatás feltételeit.




 

Lehetetlen spontán interjút készíteni a politikusokkal a Parlamentben, miután a házelnök, Kövér László tovább szigorította az újságírók mozgását – írtuk a parlament őszi ülésszakának nyitánya, az új rendszer debütálása után. Akkortól ugyanis az újságírók már nem sétálgathatnak „csak úgy” a T. Házban, csak a számukra kijelölt, lekordonozott területen szólíthatják meg a képviselőket, és még a sajtópáholy is csak az arra kijelölt útvonalon érhető el.

 

A parlament sajtóirodájához ugyan lehet fordulni külön engedélyért, amelynek birtokában olyan helyeken is lehet forgatni, ahol amúgy nem volna szabad, ám amikor a lap munkatársai megpróbálták kihasználni ezt a lehetőséget, visszapattantak. Indoklásként csupán azt írták nekik, hogy csak az érvényben lévő szabályzat alapján biztosítanak sajtóbelépőt.




 

Az Azonnali.hu az újságírók eddig sem túl tág mozgásterének zsugorítása után úgy döntött:

beperli az Országgyűlés Hivatalát és Kövér Lászlót.

 

A lap azt írja, Kövért köti az országgyűlési törvény, amely egyebek mellett kimondja, hogy a rendelkezései sem zárhatják ki sem az Országgyűlés ülésének nyilvánosságát, sem a demokratikus közvélemény kialakulásához szükséges szabad tájékoztatás feltételeit.

 

Az Azonnali az Országgyűlés Hivatala mint I. rendű alperes és Kövér László házelnök mint II. rendű alperes ellen is keresetet indított a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon. A perben Schiffer András ügyvéd (mellesleg volt LMP-s parlamenti képviselő) képvisel minket. A keresetben a sajtóirodának az engedélykérelmet elutasító döntéseit támadjuk, és az új házelnöki rendelkezést, ami alapján ezek az elutasító döntések születtek




– olvasható a lapban.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top