Politika

Orbán most kihúzta a gyufát – Az egész EU-t semmibe vette

Pestibulvar.hu

Hatalmas felháborodást keltett főként a fővárosiakban, hogy Orbán Viktor és Recep Tayyip Erdogan török elnök csütörtöki találkozója miatt, szinte teljesen megbénult Budapest közlekedése.




 

A főváros főbb csomópontjain nemcsak az autós forgalom, de még a tömegközlekedés és a gyalogos forgalom is leállt. Az embereket nem engedték ki a metró-aluljáróból, mellékutcákba voltak kénytelenek várakozni, és sokan még a saját lakásukba se tudtak hazamenni mindaddig, míg a delegáció el nem vonult.

DE NEM CSAK A BUDAPESTIEK BOSSZANKODTAK!

 

Múlt szerdán állapodtak volna meg az EU-s országok abban, hogy vetnek-e ki újabb szankciókat Törökországra amiatt, hogy a Ciprushoz tartozó vizek alatt keres gázt. A döntés meghozatala azonban elmaradt, mivel egyedül a magyar kormány nem volt képes választ adni az ügyben – közölte a 444.hu.

Várhelyi Olivér EU biztos-jelölt közölte az EU-s nagykövetek ülésén, ami megelőzte a most hétfői külügyminiszteri csúcsot, hogy nem kapott felhatalmazást a magyar kormánytól arra, hogy átengedje a török vétóról szóló napirendi pontot.

ÍGY NEM CSAK BUDAPEST LAKÓINAK KELLETT VÁRAKOZNIUK CSÜTÖRTÖKÖN A MAGYAR KORMÁNYFŐ ÉS A TÖRÖK ELNÖK ‘RANDEVÚJA’ MIATT, HANEM EURÓPA 27 TAGÁLLAMÁNAK IS.

 

Erdogan egynapos látogatását követően, péntek reggel megszületett a magyar kormány válasza is, melyben elálltak a vétó jogától, így hétfőn az EU-s tagállamok külügyminiszterei új szankciók kivetéséről dönthetnek majd Törökországgal szemben.




 

Október elején a magyar kormánynak már volt egy hasonló húzása.
Akkor a török hadsereg újabb szíriai hadjáratát szerette volna elítélni az EU, de a magyar kormány megvétózta a döntést, végül a hadjárat elindítását követően Orbánék mégis engedtek, így a reggelre tervezett nyilatkozatot csak este sikerült kiadnia Brüsszelnek.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top