Politika

Brutális erőszakra készülnek Orbánék! Szabad kezet adnak a rendőröknek!

Pestibulvar.hu

Újabb lépést tesz a rendőrállam kiépítése felé a Fidesz. Gulyás Gergely ugyanis egy olyan törvényjavaslatot nyújtott be, mely megszüntetné a rendőrséggel kapcsolatos panaszokat vizsgáló testületet. A Független Rendészeti Panasztestület felszámolását a Miniszterelnökséget vezető miniszter nem indokolta. Javaslatában csak annyi áll, hogy 2020. február végétől a rendőrséggel szembeni panaszokat már csak az alapvető jogok biztosa vizsgálhatná ki.




NEM TUDNI, MIRE KÉSZÜLNEK ORBÁNÉK, DE VALÓSZÍNŰLEG NEM VÉLETLENÜL SZÜNTETIK MEG A RENDŐRI TÚLKAPÁSOKAT VIZSGÁLÓ TESTÜLETET.

 

Az új elképzelés szerint ombudsman hivatalában egy külön új szervezeti egység foglalkozik majd a rendőrség elleni panaszokkal. Ám hogy ez az egység kikből fog állni, arról senki sem beszél. Vagyis nagy az esélye annak, hogy a Fidesz a saját embereivel tölti fel a rendőri túlkapásokat vizsgáló alosztályt, ami azt jelenti, hogy

INNENTŐL SEMMI NEM VÉDI MAJD AZ EMBEREKET A RENDŐRI ÖNKÉNYESKEDÉSSEL SZEMBEN.

 

Hogy pontosan mit terveznek Orbánék, az abból sejthető, hogy már előre védtelenné akarják tenni az embereket a rendőrségi túlkapásokkal szemben.

A helyzet pikantériája egyébként, hogy a most megszüntetett Független Rendészeti Panasztestületet azért hozták létre 2007-ben az akkori országgyűlés szinte teljes egyetértésével, mert a Belügyminisztérium saját szervezetét nem tartották alkalmasnak a 2006-os zavargások rendőri önkényeskedéseinek kivizsgálására.




 

Ha mindezt összerakjuk, az jön ki, hogy

ORBÁN VIKTOR BRUTÁLIS ERŐSZAKRA KÉSZÜL, ÉS NEM SZERETNÉ, HA BÁRKI IS FELLÉPHETNE A RENDŐRSÉG TÚLKAPÁSAIVAL SZEMBEN.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top