Politika

KDNP: a szülők felelősek, hogy szakmát szerezzen a gyerekük

thepost.hu

A hvg.hu ír arról, hogy az az új szakképzési törvényhez nyújtott be a KDNP-s Hollik István egy módosító javaslatot. A törvénytervezetben osztrák mintára hivatkozva, a szülők vagy a kiskorú tanuló törvényes képviselője részére „új kötelezettségként határozza meg a tankötelezettség teljesítését követő továbbtaníttatást a tanuló tizennyolc éves koráig, de legalább egy részszakma megszerzéséig”.




 

Mint a lap írja, a módosító alapján ha ennek nem tesz eleget, akkor valamennyi a gyerek után járó jogosultságot meg kellene tőle vonni, egészen addig, amíg nem szerez valamilyen részszakmai képzettséget a gyerek.

 

A kormány 2012-ben a tankötelezettség felső korhatárát 18-ról 16 éves korra csökkentette, és aztán pont az történt, amire számos szakértő előre figyelmeztetett is: drasztikusan megnőtt az iskolából szakképzettség nélkül kihulló fiatalok száma. Az Oktatási Hivatal tavalyi adatai szerint a tanulók 9 százalékát, közel 70 ezer gyereket fenyegette a lemorzsolódás veszélye.




 

A KDNP-s képviselő javaslatával nem a tankötelezettséget állítanák vissza 18 évre, hanem a szülő felelősségévé tennék a gyerek szakmaszerzését annak 18 éves koráig, akkor is, ha már nem jár iskolába.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top