Politika

Tiborcz két balatoni szállodát tett magáévá

thepost.hu

Sajátos lábakon áll a miniszterelnök vejéhez, Tiborcz Istvánhoz több szálon köthető Elios Zrt., amely az elmúlt években sorra nyerte a világítási és naperőműves tendereket.




 

Az Átlátszó összesítette az Elios Zrt. (korábban ES Holding Zrt. és E-OS Innovatív Zrt.) által egyedül vagy konzorciumban elnyert munkákat: a cég, amelyben Tiborcz tulajdonosként és igazgatósági tagként is feltűnt, feltűnik, 2010 és 2017 között majdnem 80 közbeszerzést nyert el.

 

A 2016-ig elnyert munkák összértéke 14,4 milliárd forint, ebből az uniós forrás 12,1 milliárd. 2017-ben a cég harmadmagával ráadásul elnyert egy, az MVM által kiírt 50 milliárd forintos keretszerződést naperőműépítésre, de a MÁV-tól is kapott egy 1,4 milliárdos megbízást.

 

Az Elios azóta nem nyert közbeszerzést, hogy az Európai Unió csalás elleni hivatala, az OLAF tavaly ősszel személyesen is vizsgálódni kezdett.




 

Tiborcz viszont nem pihent, a legutóbbi hírek szerint két balatoni szállodát tett magáévá. (Átlátszó)

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top