Politika

Választási csalás: Több mint száz embert hallgatott meg a rendőrség

thepost.hu

A Magyar Narancs információi szerint az elmúlt héten legalább 150 embert hívtak be tanúkihallgatásokra a vésztői és a szeghalmi rendőrkapitányságokra. A lap információi szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nyomoz választási csalás ügyben, és több észak-békési településről hívták be az embereket.




 

A BRFK a Narancsnak elmondta, hogy a rendőrség „két magánszemély feljelentése alapján nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen a választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt”. A rendőrség megerősítette, hogy a nyomozás folyamatban van, gyanúsítotti kihallgatásra válaszadásunkig nem került sor és ebben az ügyben vált szükségessé a tanúk kihallgatása.”

 

A lap információi szerint valószínűleg a 2018-as országgyűlési választáshoz kapcsolódhat a nyomozás, ugyanis ezután született feljelentés a Békés megyei 3. számú országgyűlési egyéni választókerületében történtek miatt, és a tanúként behívott személyek többek között Okányból, Zsadányból, Mezőgyánból és Sarkadkeresztúrról érkeztek a rendőrségre. A tanúkihallgatásokra beidézett több mint 150 ember között akadt, akitől azt tudakolták, valóban az ő aláírása szerepel-e az ajánlóíveken. A cikk szerint sokan úgy nyilatkoztak, hogy a hivatalos választási papírokon nem az ő aláírásuk szerepel.




 

Ebben a választókörben tavaly a fideszes Kovács József nyert több mint 50 százalékos eredmény elérve. Az ellenzék megosztott volt, a második helyre a jobbikos Dévényi-Dabrowsky Géza futott be, harmadik az MSZP-Párbeszéd jelöltje, Pluhár László lett. Külön jelöltje volt az LMP-nek és a Momentumnak is. Ez volt az a választókerület, ahol a legtöbben indultak tavaly, összesen 22 jelölt indul, és szinte az összes kamu- és aprópárt rajthoz állt.

 

A Narancs cikke szerint a legtöbbjük esetében ordított, hogy valamiféle csalás vagy trükközés történt, hiszen míg egy jelöltnek 500 aláírást kell gyűjtenie ahhoz, hogy egyáltalán nyilvántartásba vegyék, 16-an az indulók közül végül ennél jóval kevesebb szavazatot kaptak: a 22 jelölt közül 13-an száznál is kevesebb szavazatot kaptak.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top