Politika

A Fidesz szerint Gyurcsány áll a budapesti sürgősségi ellátás összeomlása mögött

A hétvégén kis híján teljesen összeomlott a sürgősségi ellátás Budapesten. Azok után hogy a Honvédkórház lemondta ügyeletét a teljes hétvégére, a négy fővárosi sürgősségi kórház közül további kettő, előbb a Dél-Pesti Centrum Kórház Merényi úton működő traumatológiája majd a Szent János kórház is  jelezte, hogy nem fogad beteget. 




Erre reagálva a Demokratikus Koalíció sajtótájékoztatót tartott, ahol Molnár Csaba ügyvezető alelnök arról beszélt, hogy 2008-hoz képest ma már az albán és a macedón egészségügy is körözi a magyart. Szerinte úgynevezett európai egészségügyi minimumot kellene bevezetni, annak érdekében, hogy az EU állampolgárai egyforma ellátásban részesüljenek. Molnár odáig ment, hogy az Orbán-kormány szándékosan teszi tönkre a magyar egészségügyet, mert üzleti érdekeik a magánegészségügyhöz fűződnek.

A Fidesz erre reagálva már kora délután közleményt adott ki, amiben elmondták, hogy

 

Gyurcsány. A kilenc éve kormányzó nagyobbik kormánypárt szerint ha Gyurcsányékon múlna, akkor tényleg válság lenne a szektorban, hiszen kormányzásuk alatt mindig csak elvettek az egészségügytől. A bevándorláspárti, kórházellenes DK-val szemben „a kormány 2010 óta pótolta a kiszivattyúzott pénzeket,

 

stabilizálta a kórházak működését, építi, felújítja és fejleszti a kórházakat”. „Ha a DK-n és a többi bevándorláspártin múlik, akkor az egészségügy is tényleg válságba kerülne, mert az európai baloldal legalizálni akarja a bevándorlást, amelynek az is a része, hogy egészségügyi ellátást akarnak biztosítani migránsok millióinak” – zárja közleményét a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top