Politika

A magyarok 70 százaléka most már szívesebben használna eurót a forint helyett, de esélytelen hogy 2030 előtt bevezessék

hirzona24.com

Felmérést készített az Eurobarométer az euróról azokban az országokban, ahol még nem vezették be a közös valutát, a válaszokból pedig az derül ki, hogy a megkérdezettek többsége szerint az euró kedvező hatást fejtett ki azokban az országokban, amelyek már áttértek a használatára. Az euróövezeten kívüli hét tagállamban – Bulgária, Csehország, Horvátország, Lengyelország, Magyarország, Románia és Svédország – a felmérésben részt vevők 56 százaléka egyetértett ezzel.




A legtöbben – a megkérdezettek 70 százaléka – Magyarországon.

 

 

Magyarországon 59 százalék azok aránya, akik szerint a csatlakozás az euróövezethez pozitívan hatna saját életükre is. Magyarországon az euró bevezetésének várható idejét 10 éven belül valószínűsítik – írta a hvg.hu.

Varga Mihály szerint az ország 2022-től állhat készen a közös valuta bevezetésére, de ez nem jelenti azt, hogy be is vezetik ezzel egyidejűleg, időpont továbbra sincs.

 

A pénzügyminiszter a dráguló euró miatt zúgolódókat addig is arra biztatja, hogy nyaraljanak belföldön, hiszen itt is annyi szép és érdekes látnivaló van.




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top