Politika

Jön a STOP SOROS 3.0 – újra migránsokkal riogat a kormány

hirzona24.com

A Stop Soros törvénycsomag miatt indított kötelezettségszegési eljárás valószínűleg az Európai Bíróságon végződik, mert a magyar kormány továbbra sem akar bevándorlást a parlament jóváhagyása nélkül, és büntetendő marad a migráció törvényellenes támogatása – mondta az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára pénteki sajtótájékoztatóján Esztergomban.




 

Völner Pál kiemelte, hogy a nemzeti konzultáció során a válaszadók 99 százaléka támogatta a kormány álláspontját, és korábban az Alkotmánybíróság is megerősítette a meghozott döntések törvényességét. Ezen a fórumon az ellenzéki erők és a civil szervezetek támadták meg a törvénycsomagot.

 

A politikus emlékeztetett: a kötelezettségszegési eljárás során a kormány megválaszolta Brüsszel aggályait, ezt követően indoklással ellátott véleményt tartalmazó levelet küldtek, amire Magyarországnak márciusban kell válaszolnia.

A válaszban kiállunk az alaptörvény módosítása mellett, valamint kifejtjük az álláspontunkat, hogy nem akarunk bevándorlást a magyar parlament jóváhagyása nélkül, és továbbra is büntetőjogi tényállás a bevándorlás törvényellenes támogatása

– mondta Völner Pál.

 

 

Az államtitkár úgy vélte, mivel Brüsszel álláspontja nyilvánvaló, valószínűleg az Európai Bíróságon végződik az ügy. A magyar álláspont jogilag alátámasztott, megfelel a genfi egyezménynek, valamint a schengeni és a dublini egyezmény előírásainak – szögezte le.

 




 

A politikus újságírói kérdésre válaszolva úgy fogalmazott, hogy az érintett országok és Brüsszel a kötelező betelepítési kvóta témáját nem fogják elengedni, mert ezzel próbálják az ottani közvéleményt mások ellen hangolni, a saját hibájuk miatt.

Forrás: MTI | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top