Politika

Kerülnek elő a csontvázak: Több száz milliárd forintot sikkaszthattak el a Fideszes polgármesterek

Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

A kormánypárti propagandával ellentétben nemcsak Budapestnek van óriási adóssága, de kiderült, hogy több kerület és település gazdálkodása sem olyan makulátlan, mint ahogyan azt a Fidesz feltüntette. A lap által megkérdezett, ellenzéki vezetésű települések polgármesterei szerint sorra hullanak ki a csontvázak a szekrényből.
– DUNAÚJVÁROSBAN MÉG TARTANAK A TÉTELES VIZSGÁLATOK, DE ELSŐ RÁNÉZÉSRE MÁRIS AKADT EGY 400 MILLIÓS ADÓSSÁG

 

 

– mondta Pintér Tamás, Dunaújváros új polgármestere. Az előzmények ismeretében súlyos problémáktól tart. A városi vagyonkezelő cégnél például több millió forintnyi számlát találtak röviditalokról, pezsgőkről és koktélalapanyagokról. A polgármester közölte, próbálják kideríteni, hogy ezeket milyen önkormányzati rendezvényeken használták fel.

RÁADÁSUL DUNAÚJVÁROSBAN OLYAN VÁLLALÁSOKAT TALÁLTAK A MODERN VÁROSOK PROGRAM KERETÉBEN AZ ELŐZŐ VÁROSVEZETÉS RÉSZÉRŐL, AMELYEKRE NINCS FEDEZET.

 

Érden a korábbi fideszes városvezető, T. Mészáros András azt állította, hogy soha nem volt még ilyen kedvező helyzetben a város. Csőzik László, Érd ellenzéki polgármestere szerint azonban az idei költségvetésben szerepel egy kiadás, amit működési célú támogatással akartak betömni, vagyis abban bíztak, hogy az állam majd kifizeti ezt a pénzt. Ott most 1,2 milliárd a működési hiány.

 
 

Miskolcon is kiderült, hogy az önkormányzatnak 14,4 milliárd forint tartozása volt október közepéig, ez pedig még nem is tartalmazta a város cégeit működtető Miskolc Holding Zrt. tartozásait. Az is a napokban derült ki, hogy az évek óta húzódó sofőrhiány miatt gyakorlatilag összeomlott a helyi tömegközlekedés. Veres Pál azt nyilatkozta a lapnak, hogy válságmenedzsment felállítását kezdeményezte.

 

 

Pécsen a fideszes városvezető, Páva Zsolt korábban arról beszélt, hogy hétmilliárdos plusszal adja át a várost. Ehelyett utódja, Péterffy Attila szerint 18 milliárdos hitelállományt és majdnem ötmilliárdos működési hiányt örököltek, gyakorlatilag csőd közelébe jutott a város.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top