Politika

Matolcsy szerint banktitok, hogy fiai miért menekítették ki pénzüket az NHB-tól az utolsó pillanatban

hirzona24.com

Matolcsy Ádám nagyon szerette az NHB Bankot, a jegybankelnök fiának több cége is itt tartotta a pénzét. Pár nappal azelőtt viszont, hogy a jegybank korlátozta volna az NHB kifizetéseit, az ifjabb Matolcsy egyik cége egy másik banknál nyitott számlát.




Később a Magyar Nemzeti Bank – tekintettel az ügyfelek érdekeinek védelmére –visszavonta az NHB Bank tevékenységi engedélyét és elrendelte végelszámolását. Azonban Matolcsy György jegybankelnök másik fia, Máté is nagyon jól időzítve váltott bankot, így neki sem ragadt bent pénze rokona, Szemerey Tamás csődbe ment bankjában.

 

Napi.hu vette észre, hogy Burány Sándor, a Párbeszéd országgyűlési képviselője kérdést intézett Matolcsy Györgyhöz. Azt szerette volna megtudni, hogy a jegybankelnök mit gondol ezekről a különös egybeesésekről, hiszen már korábban is voltak hírek arról: egyesek kiszivárogtatták a bankcsődöt. 

 

 

Matolcsy szerint az, hogy a fiai (vagy más ügyfelek) miért váltanak bankot, banktitoknak minősül, ezért ha erről kérdezik, azzal szerinte jogsértésre szólítják fel a jegybankot.

 

 

A szivárogtatást pedig feltételezéseken alapuló sajtóértesülésnek, valamint politikai hangulatkeltésnek tartja, és nem kívánja kommentálni.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top