Belföld

Mészáros Lőrinc botrányos kijelentése: “Nem éri meg lehajolnom egy húszezresért, hiszen..”

hirzona24.com
Felháborító!
Egy év alatt 160 milliárd forinttal gyarapodott Mészáros Lőrinc és családjának vagyona. A felcsúti milliárdos második helyen áll a leggazdagabb magyarok listáján, 280 milliárd forintos vagyonnal, mindösszesen 40 milliárddal elmaradva a listavezető Csányi Sándortól, írja a hirtv

 

Ekkora összeget az átlagember már el sem tud képzelni, ezért a Hír TV Online megpróbálja az olvasók számára is kézzelfoghatóbbá tenni, mennyit is gyarapodott Mészáros Lőrinc vagyona egyetlen év leforgása alatt.
160 milliárd forint, azaz százhatvanezerszer egymillió forint vándorolt egyetlen esztendő alatt a felcsúti tőzsdecápa zsebébe ez annyi, mint:
Havi 5,28 milliárd, naponta nagyjából 440 millió forint – még akkor is, ha esetleg az adriai jachtján, vagy valamelyik szállodájában üdül. Egész tisztes jövedelem.
Óránként 18,33 millió forint – tehát nagyjából két óra alatt már annyi pénzt keresett Orbán Viktor barátja, amennyiből már egy tisztességes családi házat is meg lehetne venni. Ha beéri egy kisebb panellel, akkor egy-másfél órányi jövedelmét kellene befektetnie az ingatlanba.
Az elmúlt egy évben minden egyes percben 305 ezer forint vándorolt a zsebébe, ez több, mint a magyar átlagfizetés. Másodpercenként 5 ezer forint. Tehát ha szigorúak vagyunk, Mészáros Lőrincnek már deficites lenne lehajolnia az utcán egy húszezresért, jobban jár, ha tovább sétál, többet keres azalatt a pár másodperc alatt, míg észleli és felveszi a bankót, mint annak az értéke. Amit ő maga is bevallott.

 

Immáron Mészáros Lőrinc több mint tizenkilencszer annyit keres óránként, mint a Paris Saint Germain brazil labdarúgója, Neymar. A focista 222 millió euróért igazolt a Barcelonából Párizsba (ez átszámolva nagyjából 70 milliárd forint, szinte „aprópénz” Orbán Viktor barátjának), ahol fizetése nagyjából 30 millió euró évente. Átszámolva kijön, hogy a futballsztár óránként körülbelül 3 ezer eurót kereshet, ami átszámolva kevesebb, mint 950 ezer forint.
Budapesten az albérletek átlagára (rezsi nélkül) 120 ezer forint, Mészáros Lőrinc csak az egyévi gyarapodásából 1,3 millió hónapra (nagyjából 108300 évre) tudna kibérelni egy budapesti lakást.
A KSH friss adatai szerint a magyar átlag nettó bér 200 ezer forint körül van. Így tehát egy átlagpolgárnak 800 ezer havi (66666 évi) nettó fizetésével gyarapodott egyetlen év alatt a felcsúti milliárdos.

 

– Önök mégis mit gondolnak erről? Már magában az felháborító, hogy valaki ilyet kimer jelentei a sajtó és a nagy nyilvánosság előtt! Ossza meg Ön is, ha szintén felháborítónak tartja.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top