Belföld

200 ezer forintra büntethetik azt, aki vasárnap nyír füvet vagy zajjal járó munkákat végez

hirzona24.com

Azt gondolom, hogy sok értelmes megoldás lenne, a békésebb, egymást tisztelő együttélés jobbá tétele érdekében. Pénz, és törvények sem kellenének hozzá!
 

Nem gondolom, hogy a betartatlan törvények érnek valamit, azok, csak primitív politikusok játékszerei! [Ellenőrzi valaki? Nem! Betartatható? Nem! Azt várják el, hogy egymást jelentsük fel? Nem! Bizonyítható a szabálytalanság? Nem! Értelme van az ilyen törvényeknek? ….]

 

Szerintem legfontosabb az anyuka, és apuka!

 

Anyukám gyerekkorunkban azt mondta, próbáljunk vidámak, kedvesek lenni, udvariasak és ellenségesek soha! Ezt úgy nevezik szerethető viselkedés. Fontos az is, hogy a vidámságunk, szórakozásunk, ne zavarjon másokat, mert azt már neveletlen viselkedésnek hívják! (Mai szóval: Bunkóság)

 

Más:
Akkor is jó volt bográcsban lecsót főzni, és elfogyasztani a Duna parton, ha a szemetet hazavittük a kukába! Nálunk ez természetes volt… [Bizonyára sokan ezért most megmosolyognak…]
Pedig az a gáz, ha az egész utcának “élvezni”

 

kell egy bunkó grillpartiját! [Füst, üvöltés, nagyon hangos zene, tűzijáték a végén, hajnal 5 órakor vasárnap….
Vagy: Vasárnap reggel hétkor, fűnyíró dübörgésre ébredek, (Azért nyírja akkor, mert még nincs nagy hőség!)

 

A másik szomszéd is lehet “kedves”, mert kizavarja 4 gyerekét az udvarra, akik már hatkor “ölik egymást” üvöltve, sikítva…
Példa van ezer, de ezek mind megoldhatóak lehetnének másként…!
 

Ha EMBEREK lennénk egymáshoz!

Törtel önkormányzata szerint az elmúlt időszakban több panasz érkezett hozzájuk azzal kapcsolatban, hogy a pihenőidőre tekintet nélkül nagyobb zajjal járó munkákat végeznek belterületi ingatlanokon. Pedig akár 200 ezer forint bírság is kiszabható a renitens polgárra.

 

 

A Dél-Pest megyei község önkormányzatának közleménye megjegyzi, hogy a nagy melegben a szomszéddal egyeztetve némi rugalmasság elképzelhető, de ennek ellenére kérik, fokozottan figyeljenek az önkormányzati rendelet betartására és mások nyugalmának tiszteletben tartására.

A rendelet szövege a következő:

“AKI MÁSOK NYUGALMÁNAK MEGZAVARÁSÁRA ALKALMAS ZAJJAL EGYÜTT JÁRÓ TEVÉKENYSÉGET VÉGEZ HÉTKÖZNAP 20 ÓRA ÉS MÁSNAP REGGEL 8 ÓRA KÖZÖTT, SZOMBAT 20 ÓRA UTÁN, ILLETVE VASÁRNAP ÉS AZ ÜNNEPNAPOKON, AZ MEGSÉRTI A KÖZÖSSÉGI EGYÜTTÉLÉS ALAPVETŐ SZABÁLYAIT, KIVÉVE, HA A TEVÉKENYSÉG FOLYTATÁSÁHOZ HATÓSÁGI ENGEDÉLLYEL RENDELKEZIK.”

 
 

Az együttélés szabályait megsértő személlyel szemben 200.000,- forintig terjedő közigazgatási bírság szabható ki.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top