Politika

Varga Mihály: “Ma már csak az nem boldogul idehaza, aki lusta vagy tehetségtelen”

hirzona24.com

A jövő évi költségvetés a családok költségvetése lesz – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Fidelitas szabadegyetemén tartott előadásában pénteken Parádon. Hozzátette, hogy a fiatalok “Magyarországon való boldogulása egyre megalapozottabb”.




A 2019. évi költségvetés biztosítja a keretet a családvédelmi akcióterv, a gazdaságvédelmi program megvalósításához, mindamellett, hogy garantálja a biztonságunkat

– hangsúlyozta.

A pénzügyminiszter a szabadegyetem fiatal résztvevőihez szólva hangsúlyozta:

a Magyarországon való boldogulásuk egyre megalapozottabb.

 

Növekvő keresetek mellett folyamatosan csökkennek az adók – ismertette a miniszter, kiemelve, hogy jövőre 15 százalékra csökken a személyi jövedelemadó.

 




A gazdaság teljesítményéről Varga Mihály azt mondta: dinamikus a növekedés. Az első negyedév 5,3 százalékos aránya az unióban a legmagasabb. Hozzátette: nem “pillanatnyi fellángolásról” van szó, hiszen 2013 óta tartósan az uniós átlag fölött teljesít a magyar gazdaság. A hatéves növekedési pályához hasonlót nem nagyon ismer a gazdaságtörténet – mondta.

 

Nagy jelentőségűnek nevezte azt, hogy az államháztartás egyensúlya nem borult fel, mint fogalmazott “nem hitelből növekedünk, nem privatizációs bevételekből”.

 

Az államadósság szerkezete is megnyugtatóan alakul – jelentette ki Varga Mihály. Amellett, hogy folyamatosan csökken az államadósság, egészségesebbé válik annak szerkezete, mert a kormány jelentősen csökkenteni tudta a devizaadósság hányadát.

A miniszter a munkanélküliség és a foglalkoztatottság alakulásáról is elégedetten szólt, biztató adatnak nevezte a 70 százalékos foglalkoztatási rátát.

 

A gazdaságvédelmi akcióterv szükségességét az eurózóna belassulásával és a negatív világgazdasági tendenciákkal indokolta. “Tartósan magasabb növekedést kell produkálnunk, mint a fejlettebb országok – ezt szolgálja az akcióterv” – hangsúlyozta Varga Mihály.




 

A népesedési kihívások indokolják, hogy a 2020-as esztendő legfontosabb prioritása a családvédelmi program lesz – hangsúlyozta a pénzügyminiszter, aki kitért a program elemeire, a babaváró hitelre; az otthonteremetési kedvezményre, a nagycsaládosok autóvásárlási támogatására, a jelzáloghitel elengedésére, a nagyszülői gyedre és a négy gyermeket szülő nők örökös szja-mentességére, valamint a teljes bölcsődei ellátás garantálására.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top