Politika

A német köztévé a magyar egészségügy állapotán hüledezik

hirzona24.com

Bármit írnék a magyar egészségügyről, nem lenne olyan vélemény, amit egyszer már ne írt volna meg valaki korábban. Alapjaiban elhibázott – szoktam mondani úgy, hogy nekem igazából nem volt soha rossz, vagy igazán rossz tapasztalatom a magyar egészségüggyel. Talán az ingerküszöböm jobb, amikor tíz éve simán elfogadtam, hogy a komplett nőgyógyászati klinikán csak egy emeleten volt vécépapír és szappan a mellékhelyiségben: a hülye nagy hasammal mindig oda lifteztem elvégezni a dolgom.




Azt is laza vállvonással fogadtam, amikor a lányomat délután 14 órára kellett vinnünk fix időpontban kontrollra az arcüreggyulladásával, még négykor klasszul ott ücsörögtünk, mert akkor hívták be a “félketteskét”.

A balesetemkor elfogadtam, hogy a gyógyszert, a mankókat, a kötszert nekem kellett kifizetnem, mert valahogyan még ez sem birizgálta meg a hisztifaktort nálam.

Azt viszont már nem fogadom el, amikor az ápolónő ismerősöm konkrétan nyomorog. Azt sem fogadom el, amikor a rokonomat úgy kellett meglátogatni a kórházban, hogy a tizenhat (!!!) ágyas kórteremben megszáradt hányást kellett kerülgetni délelőtt, miközben látszódott, hogy előző este óta ott van a cucc. Azt a négyszáz négyzetméteres palotát sem szívesen veszi be a gyomrom, ahol az egyik nőgyógyász ismerősöm él. Az, aki rád sem néz boríték nélkül. Miközben a másik, a lelkiismeretes, az akkora koponya, hogy elájulsz a szaktudásától, panelban él és munkaidőn kívül beletornázza magát az alkoholizmusba – mert ő az, aki a bonbont sem fogadta el soha.

 

 

Alapjaiban elhibázott az egész. Hibás a hálapénz, a közpénzek és a járulékokból fizetett összegek eltűnése, a vécépapír hiánya, az ehetetlen és elnevezhetetlen kórházi ételek döbbenete, a kivándorló orvosok, ápolók döntése.

 

 

És még mielőtt valaki rám keni azt, hogy politizálok, bár politizálnék. Sajnos ez a jelenség megvolt már húsz éve is (a hányásos jelenet pontosan 1997-ben volt), a budikergetésem 2006-ban. De az is tény, az a tizenpár ápoló, akik immár Németországban, Ausztriában, Svédországban dolgoznak, az elmúlt pár évben vettek búcsút Magyarországnak.

 

 

Nézd meg a német ZDF televízió három perces riportját, nézd meg a bemondónőn a lekicsinylő és döbbent sajnálkozást és érts velem egyet:




forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top