Politika

Guy Verhofstadt: “Gonosz és önkény” uralkodik Magyarországon

hirzona24.com

A liberális politikus egy firenzei kampányrendezvényen szólalt fel.




„A politika romjain a gonosz és az önkény tud uralkodni. Ezt látjuk Magyarországon Orbánnal, Lengyelországban és Olaszországban Salvinivel” – fogalmazott Guy Verhofstadt Firenzében. Az Európai Parlament liberális frakciójának vezetője +Europa olasz liberális párt kampánynyitóján szólalt fel. És nem csak a két politikust bírálta, de Silvio Berlusconit volt kormányfőt is, aki szerinte hozzájárult ahhoz hogy az olaszoknak elege lett a kétpárti politikai elitből, ez vezetett az olyan figurák előretöréséhez, mint Giuseppe Salvini vagy Luigi Di Maio.

Verhofstadt nem túl meglepő módon ezzel szemben egy liberális alternatívát, egy ötpontos reformtervet kínált. Eltörölné az egyhangú szavazást a tagállamokat tömörítő Tanácsban (jelenleg leginkább adóügyi kérdésekben, külpolitikában, illetve az uniós költségvetés esetében lassítja a döntéshozatalt a rendszer, amelyet egyébként Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság néppárti elnöke is megszüntetne már). A második terv már jobban tetszene Orbán Viktornak: ez egy kevésbé bürokratikus és hatékonyabb Európáról szól. A megvalósítás már nem biztos, hogy elnyerné a tetszését, ennek ugyanis része lenne az, hogy a 28 tagú bizottság helyett egy 12-15 fős kormány képviselné a közösségi érdekeket. A harmadik Emmanuel Macron szavait idézi fel, amikor arról beszél: az unió nem egy „a la carte étterem”, ahol mindenki kiválaszthatja, mit akar és mit nem. A negyedik terv egy valódi költségvetésről, az ötödik pedig védelmi reformról szól az Il Mattino tudósítása szerint.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top