Politika

Kósa Lajos édesanyjának az új cége 15 év alatt több tízmillió forint értékben kapott megbízásokat Debrecentől

hirzona24.com

Jelentős részüket akkor, amikor Kósa Lajos még város polgármestere volt.




Februárban az mfor nyomán mi is megírtuk, hogy Kósa Lajos 83 éves édesanyjának a tulajdonában lévő cég, a fő profilja szerint sertéstenyésztéssel foglalkozó foglalkozó Méker Kft. megszerezte a nyomdai előkészítő tevékenységet folytató Kaméleon Dizájn Nyomdai Előkészítő és Reklámtervező Kft.-t. Az ügyben vasárnap a DK-s Varga Zoltán tartott egy sajtótájékoztatót – írja a 444 –, kikérte ugyanis a debreceni önkormányzat és a Kaméleon Dizájn közötti szerződéseket, és kiderült, hogy 15 év alatt összesen 200 ilyen szerződés született, jelentős részüket akkor kötötték meg, amikor Kósa Lajos még Debrecen polgármestere volt. Összesen több tízmillió forint értékű megbízásról van szó, a DK pedig feljelentést tesz az ügyben.

 

Varga Zoltán sajtótájékoztatója

Kósamama belendült! Több, mint 10 millió forint vándorolt a fideszes politikus, Kósa Lajos édesanyja által alapított céghez. A részletekről Varga Zoltán, a DK debreceni önkrományzati képviselője, a Demokrata Képviselők közösségének elnöke tartott sajtótájékoztatót. Oszd meg hogy mindenki lássa: Mr. 20% saját édesanyját használja strómanként!🇭🇺🇪🇺

Közzétette: Demokratikus Koalíció – 2019. március 31., vasárnap




 

A Kaméleon Dizájn egyébként inkább veszteségese volt az elmúlt néhány évben. Bár 2013 és 2015 között még 10 millió körüli árbevételt tudhatott magáénak, a kft. 2016-ban négymilliós árbevétel mellett hozzávetőlegesen ugyanekkora veszteséget hozott össze, 2017-ben már csak 2 milliót ért el a cég, amely egymilliós mínusszal zárta az évet.

Januárban derült ki, hogy gabonatermesztő céget alapított, és az agráriumban terjeszkedik az a mezőgazdasági társaság, amely Kósa Lajos édesanyja tulajdonában áll, 2018 márciusában pedig messzire visszhangzó hír volt, hogy egy hiteles közjegyzői okirat tanúsága Kósa Lajos 4,3 milliárd eurós csengeri örökösnője, Sz. Gáborné 2,6 millió eurót (átszámítva 800 millió forintot) akart ajándékozni a 83 éves nőnek.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top