Politika

Kósa Lajos 83 éves édesanyja egy sikeres, reklámtervezéssel foglalkozó céget vásárolt Debrecenben

hirzona24.com

Kósa Lajos 83 éves édesanyjának új cége nyomdai előkészítéssel és reklámtervezéssel foglalkozik, és nem mellesleg több tízmillió forint értékben kapott megbízásokat a debreceni önkormányzattól és annak cégeitől – mondta el mai sajtótájékoztatóján Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció debreceni önkormányzati képviselője.




A képviselő szerint az önmagában gyanús, ha Kósa Lajos és a pénz egy mondatban szerepel, ezért adatigényléssel fordult az önkormányzathoz, hogy megtudja, állt-e az önkormányzat szerződéses viszonyban a Kaméleon Dizájn Kft-vel, Kósa anyjának legújabb cégével.

 

A megkapott dokumentumokból kiderült, hogy a debreceni önkormányzat, az önkormányzat tulajdonában lévő Vagyonkezelő Zrt., és annak tagvállalatai több tízmillió forint összértékű szerződés állt- és áll fenn. A dokumentumok alapján nagyjából 200 szerződés született 15 év alatt, a cég rengeteg megrendelést kapott, és kap ma is, az önkormányzattal például már Papp László polgármestersége alatt, 2018. decemberében is volt él szerződése – a politikus édesanyja tehát sikeres vállalkozást kaparintott meg.

Kati néni, ahogy Varga nevezte, nyugdíjas óvónőként megvilágosodva hatalmas pénzügyi pályafutásba kezdett és ma, 83 éves korára már „luxusjárgányokkal és sportmotorokkal feltuningolt disznótelep tulajdonosa, nagyvállalkozóvá vált”.

 

Varga hozzátette, hogy sajtóinformációk is megerősítik, hogy nem csak Kósa édesanyja az egyetlen fideszes szál a Kaméleon Dizájn Kft. történetében, Kósa Lajos jó barátja, az a Rácz Róbert is „aktív résztvevője volt a cégnek”, aki a Hajd-Bihar megyei kormányhivatal kormánymegbízottja, régebben a megyei közgyűlés elnöke volt, és egészen a múlt évig a Fidesz parlamenti frakciójának is a tagja volt.




Varga azt is elmondta, hogy ez a sokadik ügye Kósának: kezdve attól, hogy a saját volt alpolgármestere „miszter húsz százaléknak” nevezi őt hivatalos beszélgetésen, a csengeri hölgy 1300 milliárdos örökségén át Kósa feleségének ügyéig, mikor 6 millióért vásárolt meg egy 140 millió forintot érő céget.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top