Politika

Szijjártó: Világméretű liberális álhírgyárak működnek

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

Szerinte ezek úgy támadnak meg embereket minden alap nélkül, hogy azt igazságnak állítják be.




A Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában beszélt arról Szijjártó Péter, hogy „világméretű liberális álhírgyárak működnek, amelyek világméretű hazugságokat terjesztenek, s úgy támadnak meg embereket minden alap nélkül, hogy azt igazságnak állítják be”.

A külügyminiszter szerint, amikor Donald Trumpot megválasztották amerikai elnöknek, „akkor esett le igazán a liberális nemzetközi médiának, élén a CNN-nel és a liberális politikai elitnek, hogy nem ők választják ki az ország elnökét, hanem az amerikai polgárok választják meg” – idézi az elhangzottakat az MTI. Szerinte „rengeteg energiát vitt el az is, hogy azt állította a nemzetközi média, miszerint az oroszok beavatkoztak a választásba Trump oldalán”.

Szijjártó szerint azokat próbálják meg hazugságokkal lejáratni, „aki patrióta politikát folytat, aki ki meri mondani, hogy a saját országa az első, a vallási, nemzeti, kulturális identitás fontos, és fallal meri megvédeni az állampolgárok biztonságát”, és így bánnak a magyar kormánnyal is. „Az összes jogállamisági mázzal leöntött támadás az álhír kategóriába tartozik” – közölte.

 

Megjegyzendő, hogy a minden alap nélküli, igazságnak beállított támadásokra a magyar kormány propagandája bőven szolgál példákkal. Nagy Blanka diákaktivista például sorozatban nyert pereket, mert minden alap nélkül írták róla, hogy több tárgyból bukásra áll, a tárgyaláson elegendő volt bemutatnia bizonyítványát, hogy igazolja ennek ellenkezőjét. Ugyancsak számos pert nyert a róla terjesztett hazugságok miatt a Fidesz ellen a Magyar Helsinki Bizottság, a Jobbik pedig közölte, hogy vándorkiállítást tart a kormánypropaganda ellen megnyert sajtópereiből.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top