Politika

Fidesz: A magyarok nem tudnak mit kezdeni a felhalmozódó vagyonukkal

hirzona24.com

Az ismét propagandalapként üzemelő Magyar Nemzet írta meg a Magyar Nemzeti Bankra hivatkozva, hogy 53 788 milliárd forintra nőtt a háztartások pénzügyi vagyona. Ez 1212 milliárd forintos emelkedés az előző negyedévhez képest, éves alapon pedig 4420 milliárdnyi a gyarapodás.
A lapnak ennek kapcsán nyilatkozott Horváth András, a Takarékbank elemzője. Szerinte látszik,

hogy a lakosság jelentős része nem tud érdemben mit kezdeni a felhalmozódó vagyonnal.

Véleményünk szerint a lakosság jelentős hányada tudna mit kezdeni a „felhalmozódott vagyonukkal”, ha lenne nekik ilyenük. De a helyzet az, hogy nem a hónapról hónapra élők széles rétege gazdagodik hipersebességgel, hanem egy szűk elit.

 

Horváth András beszélt arról is, hogy sajnálatos módon felfutott a készpénzhasználat, ami rengeteg költséget termel az államnak.

Ezzel kapcsolatban a Takarékbank elemzője azt javasolja, minden vállalkozás számára kötelezővé kellene tenni a bankkártya elfogadását. Horváth egy másik remek ötletet is bedobott, amivel egyúttal tovább lehetne szívatni a legkisebb keresetűeket:

szerinte meg kellene szüntetni a havi kettő, 150 ezer forint összeghatárig ingyenes készpénzfelvétet.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top