Politika

A Fidesz nem akarja, hogy megtudjuk a pedofil elkövetők adatait – a DK borítana mindent

MTI-fotó

Bátor határozati javaslatot adott be a Demokratikus Koalíció, immár nem először, amely a gyermekek sérelmére elkövetett szexuális erőszaktevők nevét és tartózkodási helyét hozná nyilvánosságra. Vadai Ágnes parlamenti felszólalásban érvelt a beadvány mellett.




A pedofilok listázásának célja a megelőzés lenne. Ha valaki már szembenézett az igazságszolgáltatással, amiért gyermeket szexuálisan abuzált, könnyen lehet, hogy újra elkövetővé válik, főleg, ha olyan közegbe kerül, ahol szintén gyermekek veszik körül. Így válhat egy pedofilból tanár, edző, lelkész azután is, hogy már korábban molesztált valakit.

 

Vadai Ágnes a felszólalásában kiemelte:

“Két cél vezetett bennünket:

1, Elérni, hogy az ilyen nyomorultak soha többé ne kerülhessek gyerekek közelébe.
2, A nagyobb nyilvánosság visszatartó erejét használva csökkenteni az ilyen bűncselekmények számát.”

 

A DK alelnöke szerint nincs helyén, hogy a Fidesz az Alaptörvényre és adatvédelmi jogokra hivatkozva utasította el a lista nyilvánosságra hozatalát. A politikus szerint ugyanis az emberi élet kioltásához mérhető bűntények elkövetőinek ne a személyes adatait védjük, hanem a gyermekeket próbáljuk megvédeni tőlük.

 

A DK úgy döntött, hogy újra megpróbálja beadni a javaslatot, amely nem lenne egyedi Magyarországon. Az USA-ban több államban is működik az úgynevezett “Megan-törvény”, hasonló célokkal és eredményesen.




 

A kérdés, hogy vajon a Fidesz miért nem akarja, hogy nyilvánosságra kerüljenek az elkövetők adatai? Talán nemcsak csontvázak, hanem pedofilok is lapulnak a szekrényben?

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top