Politika

Egy dán bank egyetértett Putyinnal: jövőre Magyarország kiléphet az EU-ból

Kép forrása: AFP

A dán Saxo Bank arra számít, amire egyébként az orosz elnök is utalt pár hete, hogy Magyarország jövőre kilép az Európai Unióból.




A befektetési pénzintézet minden év végén közzéteszi, milyen meglepő fordulatokat vár a következő esztendőben. Ezek között most az is szerepel, hogy Magyarország jövőre felmondja az uniós tagságot. A bank szerint 15 év után az EU és Magyarország “házassága” komoly veszélybe került, miután elindult a hetes cikkely szerinti eljárás az ország ellen.

 

Az előrejelzés végtelenül ironikusnak nevezi, hogy a magyar gazdasági sikerek hátterében javarészt az uniótól kapott támogatások állnak, az ország mégis, ahol csak lehet, keresi az ütközés lehetőségét Brüsszellel. A magyar vezetés arra hivatkozik, hogy csupán védekezik, így főleg a kultúrát igyekszik megóvni a tömeges bevándorlástól. Ám egy nyitott gazdaság esetében nem lehet sokáig fenntartani a bezárkózás politikáját.

Az is probléma lehet az elemzés szerint, hogy Orbán Viktor Törökország kapcsán is szembefordul az EU-val, arról nem beszélve, hogy a következő két évben komolyan visszaesik a Brüsszelből érkező pénz összege. Ily módon a forint árfolyama akár 375 forintra eshet az euróval szemben, mert a piacok félnek a kilépéstől, illetve a külföldi befektetések kivonásától.




 

A Kedves magyar Vezető addig szórakozik Brüsszellel, amíg ki nem raknak minket, de persze akkor sem az Unió szabadul meg Magyarországtól, hanem csakúgy mint a Néppárt esetében, most is a magyar kormány dönt, és lehet, hogy szerintük nem éri meg nekünk uniós tagnak lenni.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top