Politika

Most érkezett: elítélte Orbánt a Kúria, a kormányfő teljesen kiakadt

Pestibulvar.hu

A pert még 2017-ben indította a kormány ellen a Helsinki Bizottság. A szervezet azt kifogásolta, hogy az egyik bevándorlással kapcsolatos nemzeti konzultációjukban azt állították, hogy védik a törvénytelenségeket elkövető bevándorlókat, és ezáltal pártolják a törvénytelenséget.




 

Az ügyben tavaly egyszer már született egy ítélet, ami a Helsinki Bizottság személyiségi jogi panaszának adott helyt, de azt a kormány akkor megtámadta, ezért került a Kúria elé az ügy. Most azonban már ők is kimondták:

A KORMÁNY HAZUDOTT, AMIKOR EZZEL MOCSKOLTA A BIZOTTSÁGOT.

 

A valótlanság miatt 30 napon keresztül a kormany.hu oldalon közzé kell tenniük, hogy hazudtak, emellett 2 millió forintos sérelemdíjat is fizetniük kell a szervezetnek. És itt jön a csavar: Orbánék olyannyira megsértődtek, amiért a Kúria nem nekik adott igazat, hogy az ítélet után a következő közleményt jelentették meg a Kormányzati Tájékoztatási Központ honlapján:

“A MINISZTERELNÖKI KABINETIRODA TUDOMÁSUL VESZI A KÚRIA DÖNTÉSÉT. A HELSINKI BIZOTTSÁG HIÁBA TAGADJA ÉS CSŰRI-CSAVARJA, AKKOR IS TÉNY, HOGY EGY SOROS ÁLTAL PÉNZELT BEVÁNDORLÁSPÁRTI SZERVEZET.”

 

Ha valakinek még lett volna kétsége afelől, miért ennyire fontos Orbánnak, hogy szétverje a független igazságszolgáltatást, álljon ez a történet példaként. Nem fogja feladni, soha, semmilyen körülmények között.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top