Politika

Pogány Judit beleállt a politikába: átütően csapott oda a rendszernek

Pogány Judit / Fotó: MTI-Zih Zsolt

Pogány Judit Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas magyar színművésznő, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja sem hagyta szó nélkül a színházszakmát is érintő fideszes jogtiprásokat.




A Katona József Színház által közzétett videóban szerepel több színházigazgató, színész és rendező is, ebben jelenik meg Pogány Judit, aki azt mondja:

“Nem gondoltam, hogy 30 év demokrácia után úgy fogom érezni magam, mint a 60-as, 70-es, 80-as években”

 

 

A művészek azért tiltakoznak, mert szerintük

„a kormány által készített törvényjavaslat súlyosan sérti a színházi szakma autonómiáját. A javaslat többek között beszántaná a Nemzeti Kulturális Alapot, megszüntetné a független színházak működési támogatását és az önkormányzati fenntartású színházakban a kormány kezébe adná az igazgató kinevezési jogát. Erről sem a színházi szakmával, sem a fővárossal nem egyeztetett senki”.

 




Hétfő estére a Katona József Színház tüntetést szervez, ahol Fullajtár Andrea, Barda Beáta, Farkas Franciska, Mácsai Pál, Pintér Béla és Karácsony Gergely is beszélni fog.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top