Politika

Hány gyermeknek kell még brutális halált halnia, hogy Orbán észhez térjen?

Orbán az Országházban fogadja Ádámot a kisfiú születésnapján 2019. május 4-én. A képen nem a cikkben szereplő áldozat látható. Forrás: Orbán Viktor - Facebook

Az újabb brutális kettős gyermekgyilkosság is jelzi, hogy milyen veszélyes játékot űz a vak komondorok kormánya, amikor nem hajlandó ratifikálni az Isztambuli Egyezményt.




 

Brutális kettős gyilkosság rázta meg vasárnap este az országot. Bár a részletek egyelőre még nem ismertek, azt már most lehet tudni, hogy az áldozatok gyermekek, az elkövető pedig a gyerekek édesapja, aki nemrégiben szabadult a börtönből. Időközben már azt is kiderítették, hogy azért került börtönbe, mert néhány évvel ezelőtt olyan brutálisan megverte – egy kalapáccsal! – a gyerekek édesanyját, hogy a szerszám nyele az ütések következtében eltörött.

 

A férfit a bíróság 5 év fegyházra ítélte, a büntetésből nemrégiben szabadult. Hiába azonban a brutális erőszakos bűncselekmény,

AZ ELKÖVETŐT VALAMIÉRT NEM TILTOTTA EL A BÍRÓSÁG A GYEREKEKTŐL, SŐT MÉG A LÁTHATÁST IS FELÜGYELET NÉLKÜL ENGEDÉLYEZTE.

 

Meg is lett az eredménye: rögtön az első alkalommal, amint a gyerekek hozzá kerültek, brutálisan végzett velük, majd saját magával is. A harmadik gyerek szerencsére túlélte a támadást, ő a kiérkező rendőröknek annyit mondott, és most csak az erős idegzetűek olvassanak tovább:

“NEM ÉBREDNEK FEL A TESTVÉREI, ÉS VALAMI PIROS VAN AZ ARCUKON”.

 

Bár az elsődleges felelősség természetesen az elkövetőé, mi mégsem gondoljuk, hogy az kizárólag csak őt terhelné. Felelősséggel tartozik ugyanis a magyar állam is azért, hogy a hazai jogszabályi környezettel kinek és mire teremt lehetőséget. Kérdés pl., hogy vajon mekkora a felelőssége a mostani gyermekgyilkosságokban annak a kormánynak, ami a családon belüli erőszak felszámolását uniós szinten célzó Isztambuli Egyezményt pl.

NETTÓ POLITIKAI HISZTINEK TARTJA, ÉS ANNAK ITTHONI RATIFIKÁLÁSÁT ÉVEK ÓTA KÖVETKEZETESEN BOJKOTTÁLJA?

 




Az egyezményben ugyanis világosan szerepel, hogy “a részes felek megteszik a szükséges jogalkotási vagy más intézkedéseket annak biztosítása érdekében, hogy

A LÁTHATÁSI JOG VAGY A SZÜLŐI FELÜGYELETI JOG GYAKORLÁSA NE VESZÉLYEZTESSE AZ ÁLDOZAT VAGY A GYERMEKEK JOGAIT ÉS BIZTONSÁGÁT“.

 

Nem nehéz belátni, hogy az elkövetőnek azért is lehetett ennyire könnyű dolga a szörnyű bűncselekmény elkövetésében, mert Orbánék nem voltak hajlandóak lépni a gyermekjogok védelméért. Külön felháborító, hogy mindezt az a kormány mulasztotta el megtenni, amelyik amúgy minden fórumon családbarátnak hazudja magát.

 

Kérdezzük mi: hány gyermeknek kell még meghalnia, hogy Orbán Viktor észhez térjen? Hány gyermek halálának kell még a lelkén száradnia ahhoz, hogy végre érdemben is fellépjen a családokért?

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top