Politika

Kiderült mire költ az állam több mint 80 milliárdot – Megint a fontos dolgokra megy el a pénz!

Pestibulvar.hu

Újabb állami megbízásra derült fény az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény alapján – közölte a Népszava. Eszerint, a központi beszerzőcég összesen 82,5 milliárd forint összegben szerződött le autókereskedőkkel, melyek közül a legnagyobb megbízást a Porsche Hungária és a Porsche Lízing kapta.




A LAP SZERINT A PORSCHE MELLETT NÉGY MÁSIK AUTÓKERESKEDŐ IS JÓL JÁRT AZ ÁLLAMI MEGBÍZÁSSAL, MILLIÁRDOS NAGYSÁGRENDŰ AUTÓBESZÁLLÍTÁSRA ÉS SZERVIZELÉSRE SZERZŐDTEK VELÜK.

 

A Magyar Suzukival például 12 milliárdos szerződést írtak alá, míg a Schiller Autóházzal 10,8 milliárdos tételben szerződött a pályázatot kiíró Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF).

 

A megrendelést járműkategóriák szerint bontották szét 15 részre, így van megrendelés alsó-középkategóriás személyautókra, egyterű terepjárókra, áruszállító haszongépjárművekre, valamint speciális kialakítású szállítójárművekre.

A mostani keretszerződés értelmében, a KEF alá tartozó intézményeknek, igény szerint, a győztes kereskedőktől kell megrendelniük a járműveket, valamint kérhetnek hozzá 5 évre vagy 200 ezer kilométer futásteljesítményre szóló szervizcsomagot.




 

Legutóbb 2017-ben zárt le a KEF egy hasonló beszerzést, akkor 45 milliárd forintos keretösszegért szerződtek le gépjármű-vásárlásra a rendvédelmi és honvédelmi szervek számára. A rendelkezésre álló összeg jelentős részét akkor is a Porsche Hungária vitte el, valamint akkor a Pappas Autó, a Schiller Autóház, valamint a Magyar Suzuki részesült a beszerzések összegéből.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top