Politika

Totális megfélemlítés! Az írók lakáscímét is tudni akarja a Fidesz!

Pestibulvar.hu

Nem csak a színházakat akarja bedarálni az Orbán-kormány, hanem a könyvkiadókat is. Egy január 1-től érvényes kormányrendelet szerint ugyanis a kiadók kötelesek lesznek kiadni minden üzleti titkukat: Orbán emberei megismerhetik a nyomott példányszámokat, betekinthetnek a kiadók és nyomdák közötti szerződésekbe, sőt:




A JÖVŐBEN AZ ÍRÓK, JOGTULAJDONOSOK SZEMÉLYES ADATAIT IS ODA KELL ADNI A FIDESZ EMBEREINEK!

 

A kormányrendelet szerint ezeknek az érzékeny adatoknak a begyűjtése az Országos Széchényi Könyvtárat (OSZK) miniszteri biztosként felügyelő Demeter Szilárd és az ő munkatársainak a feladata lesz. Az eljárás egyszerre aggályos és nehezen magyarázható, hiszen

A MAGÁNKÉZBEN LÉVŐ KÖNYVKIADÓK TÖBBSÉGE NEM KAP SEMMILYEN ÁLLAMI TÁMOGATÁST. MÉGIS ELVESZIK TŐLÜK  MINDEN ÜZLETI TITKUKAT.

 

A botrányos változtatásról a Népszavának egy névtelenül nyilatkozó informátor azt mondta: azért szükséges ezentúl a közpénz nélkül megjelenő könyvek kiadóinak teljes átvilágítása, hogy a fideszes állam könnyen feltérképezhesse a könyvpiacot. Magyarul:

ORBÁNÉK MEGNÉZIK, MELYIK KIADÓT ÉRDEMES ÁLLAMOSÍTANI, VAGYIS LENYÚLNI!

 




De van az új szabályozásnak egy másik oldala is: a totális állami kontroll kiépítése a könyvpiac területén. A Fidesz úgy akar cenzúrázni, hogy már előre láthassa, melyik kiadó milyen tartalmú kiadvány megjelentetésére készül – ezért is akarják látni például az üzleti terveket. A szerzők és jogtulajdonosok személyes adatainak kikérése pedig nyílt nyomásgyakorlás az írókra.

A FIDESZ ELŐRE AKARJA LÁTNI A KÖNYVEK TARTALMÁT, ÉS AZT SZERETNÉ, HOGY A SZERZŐK FÉLJENEK!

 

Így épül ki az orbáni véleménydiktatúra a harmadik évezred elején Magyarországon. Ráadásul amíg a színházak ellehetetlenítésénél még találtak egy zaklatási ügyet, mint ürügyet, a könyvkiadók esetében már magyarázattal sem bajlódik a Fidesz. Nekik elég, ha a könyvpiacon mindenki tudja, hogy ki vannak szolgáltatva Orbánnak és működik a félelem, valamint az öncenzúra.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top