Politika

Napvilágra került a Fidesz titka – Megpróbálták eltitkolni, de most minden kiderült!

Fotó: 24.hu

A frissen beszerzett honvédségi gépekkel utazott tavaly a miniszterelnök, melyek mellett mindig büszkén pózolt, ám mikor kiderült, hogy Orbán használja a gépeket, letiltották az internetes repülőgépfigyelő oldalakról, így egy ideig nem lehetett azok útvonalát nyomon követni. Az atlatszo.hu most mégis sikeresen kiderítette, hogy a gépek jártak azóta például Panamában, a Kanári-szigeteken és Dubajban is.




 

A két Airbus A319-es gépet, valamint a két Dassault Falcon 7x típusú gépet papíron a honvédség üzemelteti,

EZÉRT A KORMÁNY NEMZETBIZTONSÁGI OKOKRA HIVATKOZVA NEM KÖZÖL ADATOKAT AZ ÚTJAIKRÓL.

 

Simicskó István, korábbi honvédelmi miniszter a gépek vásárlásáról azt mondta, hogy azok nem kormánygépek, hanem azokat a Magyar Honvédség vásárolta, így azok a Magyar Honvédség hadrendjébe kerültek, melyeket a honvédség emberei fogják használni.

Az akkori tájékoztatásban nem győzték elégszer elmondani, hogy az utasszállító és luxus-gépek nem kormánygépek, ennek ellenére mint kiderült, mégis a kormány emberei használták.

Most a lap kitartó kutatásának köszönhetően kiderült, hogy az elmúlt másfél évben a Falcon típusú gépek jártak többek között Dubajban, Abu Dhabiban, Las Vegasban, Mexikóvárosban, Panamavárosban, Dohában, Máltán, Sevillában, Korzikán és a horvátországi Brac szigetén is.

 

Az Airbusok közül az egyik több napot töltött a Kanári-szigeten, két hete a görög Párosz szigetén járt, nyáron pedig kétszer is megfordult a spanyol tengerparton található Alicantében, de ezek a gépek is jártak több görög szigeten és Dubajban is.




 

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter szerint, Dubajba például egy kiber-együttműködésről szóló tárgyalásra érkeztek a honvédségi gépekkel a honvédség emberei.

 

A miniszter arról azonban nem tudott tájékoztatást adni, hogy pontosan kik utaztak a repülőgéppel és arról sem, hogy mennyibe kerültek a repülőutak. Gulyás szerint erről a honvédség tudna felvilágosítást adni, ám az RTL Híradó megkeresésére tőlük nem érkezett válasz.

A MINISZTÉRIUM ANNYIRA PRÓBÁLJA REJTEGETNI A GÉPEK PONTOS ÚTVONALÁT ÉS AZT, HOGY KIK UTAZTAK VELÜK, HOGY MÉG A KÖZÉRDEKŰ ADATIGÉNYLÉSRE SEM VOLTAK HAJLANDÓAK ELÁRULNI AZ UTAZÁSOK RÉSZLETEIT.

 

Annyit közöltek mindössze, hogy állami vezetőket összesen 80 helyszínre utaztattak 2018 nyara és idén októbere között, a legolcsóbb út 1,2 millió forintba, míg a legdrágább 28,6 millióba került.

 

Vadai Ágnes ellenzéki képviselő szerint a kormánynak kötelessége lenne beszámolni részletesen az utakról, valamint meglepőnek találja, hogy a honvédség gépei turisztikai utakat is bonyolít, melyeken egzotikus ulticélokra viszik az állami vezetőket.




forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top