Politika

Orbán végleg megtörte a demokráciát – A világhírű lap szerint is krízisben van Magyarország

Pestibulvar.hu

A héten a fideszes többségű országgyűlés elfogadta az ellenzék, és a kulturális élet szereplői által sokat kritizált színháztörvényt. Ennek értelmében a jövőben a színházak vezetőinek kinevezéséről, külön meg kell majd állapodni a kormánnyal, azért, hogy az érintett intézmények ne essenek el a számukra fontos állami támogatástól.




EZ A TÖRVÉNY PEDIG EGYÉRTELMŰ TÁMADÁS A MAGYAR KULTÚRA FÜGGETLENSÉGE ELLEN.

 

Ezen a véleményen van a világ egyik leghíresebb lapja, a “The Guardian” is, ami szerkesztőségi cikkében arról ír, hogy a Fidesz által elfogadott módosítást, demokráciai- és művészeti krízisnek tartja.

 

Az atv.hu közlése szerint, a neves külföldi lapban úgy fogalmaznak, hogy “Orbán Viktor új színházi törvénye nemcsak elveiben rossz, de rossz művészetet is termel majd ki”

A lap hozzáteszi, hogy

KORÁBBAN ÉPP ORBÁN VIKTOR VÁZOLTA FEL AZT, HOGY A HOSSZAN TARTÓ POLITIKAI HATALOMHOZ, VALAMINT RENDSZERÉPÍTÉSHEZ, ELENGEDHETETLEN ELFOGLALNI A KULTURÁLIS TERÜLETET.

 

Kiemelik továbbá, hogy a mostani törvény a színházi életet foglalja el.




 

A Guardian szerint az is a jövőt vetíti már előre, hogy korábban az Opera műsoráról lekerült a világhírű Billy Elliot, miután a kormányhoz közeli sajtó azt a homoszexualitás reklámjának titulálta.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top