Politika

Törvénybe foglalják: a fideszes bábelnök családtagjait is fizetnünk kell!

Pestibulvar.hu

A Fidesz törvényt hoz arról, hogy mostantól nem csak a politikusoknak járnak különleges kedvezmények és juttatások, hanem már a családtagjaiknak is. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ugyanis egy olyan törvényjavaslatot nyújtott be, amely szerint a jövőben már nem kell trükközniük a politikusoknak azzal, hogy a különböző költségtérítések és egyéb pénzbeli juttatások a rokonaiknál kössenek ki. Egész egyszerűen jogszabályt hoznak arról, hogy például




ÁDER JÁNOS KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK FELESÉGE SAJÁT TITKÁRSÁGOT TARTHAT FENN ÉS HIVATALI GÉPKOCSIT IS HASZNÁLHAT AKÁR SAJÁT CÉLBÓL IS.

 

A törvényjavaslat szerint Áder felesége a külföldi utazásai esetén napidíjra, költségtérítésre és kíséretre(!) is igényt tarthat, mindezt természetesen állami pénzből fizetik neki, amennyiben hivatalos programon vesz részt. Emellett első osztályon utazhat repülőn és vasúton is. A tervezet szerint a külföldi utak során

EZEK A KEDVEZMÉNYEK JÁRNAK A GYEREKEKNEK IS, VAGYIS ŐK IS NAPIDÍJAT ÉS KÖLTSÉGTÉRÍTÉST IS KAPHATNAK.

 

A javaslat az özvegyi ellátás fogalmát is bevezeti. Eszerint az államfő özvegye az elnöki illetmény hatvan százalékát, vagyis kétmillió forintot kaphat havonta. A törvényjavaslat szerint a volt köztársasági elnökök is jól járnak, mivel Schmitt Pál  és Sólyom László az eddigi kétfős titkárságuk helyett már három főt alkalmazhatnak állami pénzen, vagyis a mi adónkból. Emellett külföldi útjaik során jogosultak lehetnek költségtérítésre, és a repülőgépeken ingyen az első osztályon utazhatnak.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top