Politika

Óriási fordulat a Néppártban – nyíltan megtámadták Orbánt, ebből nem lesz visszaút

Fotó: HODD ANDERSEN/AFP/Getty Images)

Donald Tusk, az Európai Néppárt (EPP) frissen megválasztott elnöke csütörtökön az EPP zágrábi kongresszusán kijelentette, hogy előreláthatólag január végén fog dönteni a Fidesz tagságáról a pártcsalád. Tusk már első beszédében keményen nekiment Orbánnak, bár a nevét nem mondta ki, de egyértelmű utalást tett rá. „Az olyan értékeket, mint a polgári szabadságjogok, a jogállamiság és a tisztességes nyilvános viselkedés, nem fogjuk feláldozni a biztonság és a rend oltárán, mert erre nincs szükség” – mondta beszédében, majd kijelentette, hogy akik ezt nem tudják elfogadni, azok




„DE FACTO KI LESZNEK ZÁRVA A PÁRTCSALÁDBÓL”.

 

Mindezek után, Frank Engel, a luxembourgi Keresztényszocialista Néppárt (CSV) elnöke a Népszavának azt mondta: el tudja képzelni, hogy az EPP politikai választmánya a jövő év elején nem a pártja várakozásainak megfelelően fog dönteni, vagyis visszafogadja és nem kizárja a Fideszt.

“HA ÍGY LESZ, AKKOR TÖBBEN EL FOGJUK HAGYNI AZ EURÓPAI NÉPPÁRTOT”

 

– jelentette ki a politikus. Engel nem a levegőbe beszél, mert tavaly év elején 12 másik párttal egyetemben ők voltak azok, akik egyik kezdeményezője a Fidesz kizárásának. Ennek lett az eredménye, hogy felfüggesztették a Fidesz párttagságát Engel nem rejtette véka alá a véleményét:




“VAGY ŐK, VAGY MI, EZT MÁR AKKOR VILÁGOSAN MEGMONDTUK”

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top