Politika

Jogsértést követett el Orbán – Büntetés helyett módosítják a törvényeket

Pestibulvar.hu

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő tette közzé Facebook-oldalán, hogy Orbán Viktor miniszterelnök törvénysértést követett el, melyet szerinte a házelnök, Kövér László is elismert.




 

A miniszterelnök egyik feladata, hogy minden Európai Tanács ülést követően, szóban be kell számolnia az Országgyűlés előtt arról, ami az ülésen elhangzott, de ezt nyáron Orbán elmulasztotta és csak azután számolt be róla pár szóban, hogy Szél levelet írt Kövér Lászlónak.

 

“Újabb jogkorlátozás a szájzár-törvényben! Miközben a kormány az emberektől elvárná, hogy tiszteljék a törvényt,

HA A MINISZTERELNÖK NEM TARTJA BE A JOGSZABÁLYT, AKKOR MÓDOSÍTJÁK AZT.

 

Ez egy nagyon tisztességtelen játék az állampolgárokkal.

TIPIKUS FIDESZES “MEGOLDÁS”: EGYSZERŰEN TÖRVÉNYESÍTIK A TÖRVÉNYTELENSÉGET.”

– olvasható a független képviselő bejegyzésében, majd hozzáteszi, hogy

 




“Nyáron számon kértem Orbán Viktoron, amiért nem számolt be szóban a parlament előtt arról, miért vétózta meg az uniós klímacélt. Az Országgyűlési törvényben ugyanis eddig volt egy olyan szabály, hogy a miniszterelnöknek minden Európai Tanács ülést követően — szóban! — be kell számolnia az Országgyűlés előtt.

LEVELEMRE KÖVÉR LÁSZLÓ IS ELISMERTE, HOGY A MINISZTERELNÖK TÖRVÉNYSÉRTÉST KÖVET EL.

 

Erre októberben Orbán Viktor pár mondatban megosztotta velünk, hogy mi történt az Európai Tanács ülésén — például, hogy a kormány benyújtotta a klímaszámlát Brüsszelben —, de úgy tűnik, rögtön el is ment a kedve a beszámolósditól, mert az első adandó alkalommal módosították a törvényt. Azaz most: a szájzár-törvénybe ugyanis ez is belekerült.

VAGYIS TÖRVÉNYESÍTETTÉK AZ EDDIGI TÖRVÉNYTELEN GYAKORLATOT.

 

Ha pedig a szájzár-törvényt elfogadják, jelentősen szűkül a kormány beszámolási kötelezettsége az uniós tevékenységéről. Orbán Viktor folytathatja parlamenti kontroll nélküli uniós működését, a kormány rendszeres beszámolási kötelezettsége pedig az Országgyűlés szintjéről bizottsági szintre kerül: ezentúl csak az Európai ügyek bizottsága előtt lehet majd beszámoltatni a kormányt uniós ügyekben.

 

Egyre erősebben merül fel a kérdés:

HA ENNYIRE NYŰG A FIDESZNEK A DEMOKRÁCIA, VAJON MEDDIG AKARJA FENNTARTANI ANNAK LÁTSZATÁT?

 




Az új országgyűlési törvény tervezete ugyanis egy olyan határátlépés a részükről, ami után már látszatdemokráciáról is nehéz beszélni.”

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top