Politika

Szociális dolgozók: Áder Jánosé után a mi fizetésünket is duplázzák meg!

fuggetlennemzet.hu

A Szabad.aHang oldalon indított petíciót a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és KözszolgálatiDolgozók Szakszervezete (MKKSZ) annak érdekében, hogy az ő bérüket is emeljék meg, akár csak a köztársasági elnökét. A petíciót Gulyás Gergely kancelláriaminiszterhez címezték, mivel ő javasolta, hogy Áder János fizetését duplázzák meg.

 
Tisztelt Kancelláriaminiszter Úr! Ha Ön szerint a köztársasági elnök fizetését meg kellett duplázni, tegyen arra is javaslatot, hogy a szociális ágazatban dolgozók fizetését is duplázzák meg!

 

Mint írják, a szociális ágazatban dolgozók átlagosan 160 ezer forintból élnek, vagy sokan csak próbálnak megélni, miközben a társadalom leginkább segítségre szoruló tagjainak segítenek. Ezek szerint
Áder János megemelt havi 2,937 millió forintos fizetése annyi lesz, amennyit egy szociális ágazatban dolgozó máfél év alatt kereshet meg.

 

Nehéz sorsú nyugdíjasokat, beteg gyerekeket, hajléktalanokat ápolnak, rettenetes fizikai és pszichológiai megterhelés mellett. Az alacsony bérek miatt egyre többen hagyták el a szakmát, így azok akik maradtak sokszorosát dolgozzák annak, amit emberileg és fizikailag bírni lehet.

 

A szociális ágazatban folyamatosan sztrájkkészültség van, de a Kormány minden eszközzel akadályozza, hogy a köz szolgálatában dolgozók élni tudjanak alkotmányos jogukkat, a sztrájkkal. Mindeközben a szociális ágazatban már 10000 dolgozó döntött a munkabeszüntetésről. Ők már nem sztrájkolnak, felmondtak.
 

A Kormány azért nem hajlandó megállapodni a sztrájkra készülő szakszervezetekkel az elégséges szolgáltatásokról és így ellehetetlenítve az érdekérvényesítést, mert tudja, hogy a saját hibájából már rég nincsenek meg a minimumszolgáltatás feltételei a szociális ágazatban, mert annyian felmondtak.

 

A petíciót cikkünk megjelenésekor már több mint 3100-an írták alá.

Forrás: 24.hu
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top