Politika

Körvonalazódik a Fidesz bukása – Elindultak a lejtőn

Pestibulvar.hu

Megjelent a Medián legfrissebb felmérése, melyből egyértelműen látni, sokat vesztett népszerűségéből a Fidesz. Az elmúlt időszak nagyon meggyengítette a kormánypártot, a rengeteg belső viszály, a szexbotrány és azok a korrupció gyanús esetek, melyekben a párt tagjai is érintettek,
EZEK PEDIG SOK SZAVAZÓT ELBIZONYTALANÍTOTT MELLŐLÜK.

 

Hann Endre a Medián ügyvezető igazgatója elmondta az atv.hu-nak, hogy általában a magyar politikai erőviszonyok hosszútávon stabilnak bizonyulnak, most viszont valami olyan történt, amire senki sem számított. Jelentős, 7 százalékpontos visszaesést produkált a Fidesz, ami Hann szerint kimagaslónak számít, mivel a kormánypárt egy hónappal ezelőtt még 43 százalékon, míg most csak 36 százalékon áll.

 

Az felmérést végző cég ügyvezető igazgatója elmondta, hogy ez még nem minősül zuhanásnak, mivel még továbbra is a Fidesz vezeti a ranglistát, ám igen erőteljes visszaesés látható a párt támogatottságában.

Ez a folyamat pedig elindíthat valamit, akár további százalékpontokat is veszíthet a kormánypárt, ami pedig azt eredményezné, hogy egyre közelebb kerülne politikai ellenfeleihez.

 

Hann azt is megemlítette, hogy a mostani felmérés azt mutatta meg, mennyire elbizonytalanodtak a szavazók az önkormányzati választások után, amit minden párt másképp kommunikál.
Egyértelmű az is, hogy a legnagyobb vereséget a Fidesz szenvedte el a legutóbbi választáson, ahol szimbolikus területeket buktak el, a párt választói pedig most kezdik értelmezni, mit is jelent ez valójában.

“EZ EGY KOMMUNIKÁCIÓS CSATA IS, MINDENKI PRÓBÁLJA AZT KOMMUNIKÁLNI, HOGY GYŐZTEK, DE A FIDESZ ESETÉBEN NEHÉZ.”

– magyarázta az elemző.
 

A felmérés szerint a második legerősebb párt továbbra is a DK, akiknek szavazótáborát még a Gréczy-ügy sem tudta eltántorítani. Hann hozzátette, hogy idén a legnagyobbat a Momentum menetelt, akik kimagaslóan megerősödtek, a Jobbik pedig stabilizálódni látszik a pártszakadás után.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top