Politika

Most derült ki: Matolcsyék egy komplett vagyont osztottak szét karácsonyi bónuszként

nyugatifeny.hu

Ezt sem a kórházak kapták.
Magyar Nemzeti Bank (MNB) 757 “kiemelkedő teljesítményt nyújtó” munkavállalója részesült idén karácsonyi jutalomban – tudta meg a 24.hu.

 

A jegybanki dolgozók között összesen

460,5 millió forint közpénzt

osztott szét a Matolcsy György vezette intézmény, fejenként átlagosan nettó 537 ezer forintot kaptak a hivatalos fizetésükön felül.

 

Az MNB tájékoztatása szerint “a korábbi évek gyakorlatának megfelelően” részesítették jutalomban a munkatársakat, akiknek több mint 80 százaléka nem vezető beosztású személy.

 

Mint írták, a jutalmakról a munkáltatói jogkör gyakorlója a szakterületek vezetőinek javaslata alapján döntött.

 

A jutalmak összértéke az elmúlt években meredeken emelkedett:

 

A lap kérdésére közölték, hogy Matolcsy György jegybankelnök és az MNB alelnökei, valamint a Monetáris Tanács tagjai a szokásos havi béren felül nem kaptak jutalmat.

 

Matolcsy havi alapbére egyébként ötmillió forint.
 

A korábbi évekhez képest durván emelkedő karácsonyi bónuszt az MNB azzal magyarázta, hogy a jegybank

” kétszer is rekordösszegű osztalékot fizettet be a költségvetésbe, az MNB működése nem jelent terhet a központi költségvetésnek, vagyis az adófizetőknek.

 

Az MNB a kiemelkedő teljesítményt nyújtó munkavállalók részére kifizetett jutalmat tehát a gazdaságos működéséből fakadó eredményéből, nem pedig adófizetői pénzekből biztosította.”

 

Utóbbi mondat egyébként nem igaz, mivel a Magyar Nemzeti Bank összes bevétele és kiadása, vagyis a teljes költségvetése közpénznek minősül.

 

Tegnap írtunk róla, hogy a teljes állásban dolgozó mentősök 37 ezer, a félállásban dolgozók pedig 3700 forintot kaptak karácsonyra.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top