Politika

Nevetséges, hogy mennyivel “emelkednek” a nyugdíjak januártól

nyugatifeny.hu

Közben egy lecsó alapanyagainak ára megduplázódott egy év alatt.
A kormány rendeletben hirdette ki a nyugellátások és egyes más ellátások jövő évi emeléséről szóló döntéseit. Eszerint 2020. január 1-jétől az arra jogosultak esetében

2,8 százalékkal

kell “emelni” a 2020. január 1-jét megelőző időponttól megállapított ellátásokat.

 

A 2020. januárra járó ellátásokat a jogosultak számára már “emelt” összegben kell folyósítani – mondja ki a Magyar Közlönyben szerdán megjelent rendelet.

 

Idén az öregségi nyugdíjasok a legutóbbi statisztika szerint 135 ezer forintot kaptak kézhez átlagosan. Vagyis nominálisan az átlagos nyugdíjas

havi 3780 forinttal kap “többet”

januártól.

 

Mint arról beszámoltunk: Orbánék havi 7500 forinttal károsítják meg a nyugdíjasokat csupán azzal, hogy eltörölték a Gyurcsány-kormány nyugdíjszámítását, az úgynevezett svájci indexálást.

 
Ez önmagában

évi 90 ezer forint veszteséget

jelent, és akkor még nem beszéltünk arról, hogy az éves nyugdíjemelés kiszámításánál nem a nyugdíjasok által jellemzően vásárolt termékek áremelkedését (az úgynevezett nyugdíjas fogyasztói kosarat) veszi számításba az állam, hanem az általános inflációt.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top