Politika

Nincs tovább – Kegyvesztett lett a fideszes politikus, aki most mindenét elveszítheti

Forrás: simonkagyorgy.hu

Úgy látszik Simonka György végleg kikerült a kiváltságosok köréből, ugyanis a korrupcióval megvádolt politikus és családja minden vagyonát zár alá helyezte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala.




 

A bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt vád alá helyezett fideszes politikusnál, a 24.hu által megszerzett lista alapján, azonban nem volt túl sok minden, legalábbis nem olyan értékben, mint azt szerették volna.

SIMONKÁRA MÉG KORÁBBAN KÉRT AZ ÜGYÉSZSÉG NYOLC ÉS FÉL ÉV FEGYHÁZBÜNTETÉST, VALAMINT 850 MILLIÓ FORINTOS VAGYONELKOBZÁST,

de a most elkobzott javakból ezt nem lehet fedezni majd. A lap megjegyzi továbbá, hogy Simonka korábbi vagyonnyilatkozatai alapján se tartozott soha a vagyonosabb politikusok közé, alig volt tulajdonában valami, sőt, még van egy 85 milliós tartozása is, készfizető kezesség miatt.

A most előkerült információk szerint Simonkától és feleségétől, akit szintén megvádolt az ügyészség, a 2018. novemberi házkutatás során lefoglaltak egy szolárium gépet, egy biliárdasztalt,egy futópadot, 356 ezer forintot, valamint 130 eurót, 87 dollárt és 1298 román lejt.

 

Ezen kívül elkobzásra került egy 2551 négyzetméteres medgyesegyházi udvar, Simonka feleségétől pedig négy pusztaottlakai szántó, egy tehergépjármű és egy Volkswagen Phaeton.




 

A vádiratban megemlítik továbbá, hogy a fideszes politikus unokahúgától is jelentős vagyont foglaltak le. Tóth Renátától elvettek egy Suzuki Vitara és egy Toyota Yaris típusú gépjárművet, valamint egy Volvo nyerges vontatót és 32 millió forint készpénzt, egy házat, egy lakást egy gyümölcsöst és egy legelőt is lefoglaltak.

 

A lefoglalásokat Simonka György édesanyja sem úszta meg, tőle két ingatlant vettek el. A 77 éves nő a nyomozás során került az ügyészség látókörébe, de ellene végül nem emeltek vádat.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top