Politika

Rendkívüli: frontális támadást indított Orbán a független színházak ellen

Pestibulvar.hu

Nagyon úgy tűnik, hogy mégsem ússzák meg a független színházak Orbán december elején indított színházellenes támadását. Mint ismert, a hó elején benyújtott színháztörvény eredetileg tartalmazott volna egy kitételt, ami teljesen megszüntette volna a független színházak állami támogatását. Ezt végül kiszedték a szövegből, miután a javaslat még a Fidesz-táboron belül sem talált egységes támogatásra, a fővárosban pedig a hideg ellenére több ezren demonstráltak a független kultúráért.
 

Az ünnepek alatt azonban megváltozhatott valami, újra elkezdhette a nyeregben érezni magát Orbán, mert tegnap éjjel, az utolsó pillanatban egy olyan módosítást nyújtott be a törvény végrehajtási rendeletébe,

AMI MEGSZÜNTETI AZ ALTERNATÍV SZÍNHÁZAK MŰKÖDÉSI TÁMOGATÁSÁT.

 

A szöveg szerint szakmai programmegvalósításra továbbra is lehet majd pályázni, működési támogatásra viszont már nem. Ezzel lényegében a miniszterelnök halálra ítéli azokat a színházakat, amelyek felett egyelőre nem gyakorolt totális kontrollt. Ügyesen csinálta, meg kell adni: megvárta, amíg az ünnepek és a megszelídített törvény miatt elültek a tiltakozások, majd egy rendelettel kijátszva a törvényt, keresztülverte, amit eredetileg is akart.

Hogy tisztázzuk, pontosan mit is jelent ez a gyakorlatban: Magyarország független kultúra nélkül lesz kénytelen nekivágni az új évtizednek. Mondanánk, hogy sajnáljuk, de az igazság az, hogy megérdemeljük. Éveken keresztül csak néztük, és hagytuk, hogy egy megalomániás elmebeteg nemcsak a pénzünket és a jogainkat, de a kultúránkat is kilopja alólunk. Szomorú, de igaz: csak azt kapjuk, amit megérdemlünk.
 

Régi igazság: gyáva népnek nincs hazája!

VAGY HA VAN IS, AZT HOLNAPTÓL ÚGY HÍVJÁK: MAGYARORSZÁG.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top