Politika

Szembesítették őket a tettükkel – embertelen amit tettek

Forrás: MTI

Karácsonyi üdvözlő képeslapokon üzentek a hajléktalanok az alkotmánybíróknak az őket diszkrimináló törvény miatt. A képeslapok azért születtek, mert az alkotmánybíróság jóváhagyta, hogy a hajléktalanság büntetése nem alkotmányellenes. Többen felajánlották a bíráknak, hogy szívesen körbevezetnék a hajléktalan ellátásban őket, hogy megismerjék a valóságot. A képeslapokat már meg kellett kapnia a címzetteknek, válasz azonban egyelőre nem érkezett rájuk.

 




 

Az akcióban a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ), a Helsinki Bizottság és  az Utcajogász Egyesület segítette a hajléktalanokat. Utóbbi azt mondja, nem hagyják annyiban, ha később sem érkezik válasz a képeslapokra. Azt szeretnék, ha az Alkotmánybíróság hatályon kívül helyezné a hajléktalan rendeletet. A legnagyobb felháborodást az alkotmánybíróságnak az érvelése keltette, miszerint

A NINCSTELENSÉGRE NINCSEN SENKINEK JOGA,

 

mintha a szegénység valami önként vállalt hobbi vagy szórakozás lenne! A legelkeserítőbb az egész ügyben, hogy nagyjából minden esetben ezt várhatjuk majd a fideszes pártkatonákkal feltöltött alkotmánybíróságtól: blőd, izzadságszagú érvelésekkel fogják védeni Orbán törvényeit.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top