Belföld

Mégsem ingyenesek január elsejétől a meddőségkezelésben használt gyógyszerek

Novák Katalin korábbi bejelentései ellenére csak 2020 júliusától nem kell majd fizetni a készítményekért.

 

 




Decemberben mi is beszámoltunk róla, hogy Novák Katalin bejelentette: január elsejétől ingyenessé válnak a meddőségkezelésben használt, jelenleg is finanszírozott gyógyszerek és meddőségi beavatkozások.

Az utóbbi napokban ugyanakkor egyre több hír jelent meg arról, hogy “a bejelentéstől függetlenül a gyógyszertárakban továbbra is fizetni kellett a készítményekért” – írja a hvg.hu. A portál ezért megkereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát az üggyel kapcsolatban.

Az Emmi közleményében azt válaszolták, hogy a készítményekért július 1-től nem kell majd fizetni.

A hvg.hu-nak küldött válaszában az Emmi arra hivatkozik, hogy ez már a Magyar Közlönyben is megjelent. Hozzátették, hogy 2020 júliusától lesz ingyenes a teljes körű meddőségi kivizsgálás a nők és a férfiak esetében is, valamint 2020-tól korlátozástól mentesen számolhatják el a közfinanszírozott intézmények a beültetéseket.

 




 

A december 19-ei Magyar Közlönyben Orbán Viktor ténylegesen július 1-ei határidővel szólította fel az emberi erőforrások miniszterét és a pénzügyminisztert is a szükséges jogszabály-módosítások előkészítésére és a finanszírozás előteremtésére – tette hozzá a portál.

Novák Katalin az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára viszont decemberben többször azt említette, hogy a meddőségkezelésben használt, jelenleg is finanszírozott gyógyszerek és meddőségi beavatkozások január elsejétől lesznek ingyenesek.

Az Emmi egyelőre azt nem közölte, hogy miért nem a Novák Katalin által bejelentett időponttól válnak ingyenessé a meddőségkezelésben használt gyógyszerek és beavatkozások.

 

 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top