Politika

Kijöttek az idei év első friss számai: az ellenzék az agyagba döngölné a Fideszt

during the UEFA EURO 2016 Group F match between Austria and Hungary at Stade Matmut Atlantique on June 14, 2016 in Bordeaux, France.

Vezetnek az ellenzéki pártok, erősödött az MSZP.

 

Nagy verseny van a Fidesz és az ellenzék között. Egy éve még nehezen írtuk volna le, de 2020 ebben is változást hozott ugyanis az ellenzék országosan pariban van a Fidesszel, Budapesten pedig magabiztosan vezet.

A Népszava közölte a Publicus intézet legfrissebb felmérését, melyből kiderül: A fővárosban a pártpreferenciával rendelkező biztos szavazók 40 százaléka a Fidesz mögött áll, miközben a budapestiek 46 százaléka az ellenzéket – erősorrendben: a Demokratikus Koalíciót (DK), a Momentumot, illetve az MSZP-t és a Párbeszédet – támogatja.

 

Budapesten szinte mérhetetlen a Jobbik és az LMP, derül ki a felmérésből.

Országosan azonban elmondható, hogy a Fidesz igen is verhető, de ehhez minden ellenzéki párt összefogása szükséges, ugyanis az országos átlagban benne vannak a budapesti és a megyei jogú városok eredményei is, így elmondható, hogy jelenleg a Fidesz győzne, de előnye sosem volt ennyire szűk. Egy jó kampánnyal és teljes összefogással országosan is nyerhet az ellenzék.

A BIZTOS SZAVAZÓK KÖRÉBEN EGY 50 SZÁZALÉKOS ÖSSZTÁMOGATOTTSÁGÚ ELLENZÉKKEL SZEMBEN EGY 47 SZÁZALÉKOS NÉPSZERŰSÉGŰ KORMÁNYPÁRT ÁLL.

 

A Fideszt jelenleg 47% támogatja

 

A DK és a Momentum fej-fej mellett 12%-os támogatottsággal

Az MSZP jelenleg 11%-on áll

jobbik 10%, Mkkp 3%, LMP2%

 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top