Politika

125 magyar tudós jelentette fel a Fideszt a Néppártnál!

fuggetlennemzet.hu

Fájó ponton és fájó időben csaptak oda a magyar tudósok a Fidesznek, egy nyílt levélben fordultak Manfred Weberhez, a Néppárt frissen megválasztott frakcióvezetőjéhez melyben beszámolnak arról, hogy Orbánék hogyan készülnek korlátozni a tudomány szabadságát.

 
Nyílt levelet fogalmazott meg Kertész János fizikus, az MTA rendes tagja az Európai Néppárt frakcióvezetőjének, Manfred Webernek, amiben arra kéri a politikust, hogy gyakoroljon nyomást a Fideszre a kedden benyújtott, Magyar Tudományos Akadémiát megcsonkító törvényjavaslat visszavonásának érdekében.

 

A levélben, amelyhez 125 magyar tudós csatlakozott, Kertész úgy fogalmazott, hogy Orbán Viktor és a Fidesz az EP-választás eredményei miatt egyértelmű jelét mutatja annak, hogy az Európai Néppárt tagja szeretne maradni.

 

Ennek érdekében láthatóan hajlandó kompromisszumokat kötni, így arra kérik Webert, hogy gyakoroljon nyomást a pártra annak érdekében, hogy visszavonják a javaslatot. A fizikus a nyílt levelet aláíró Nagy Dénes Lajos Facebook-posztja alapján azt írta, hogy június 6-án estig még lehet csatlakozni, utána ezt már csak petíció-szerűen lehet megtenni itt.

 
A kedden benyújtott törvényjavaslattal kapcsolatban szerdán már az MTA is aggodalmát fejezte ki: újfent hangsúlyozták, hogy nem fontolták meg a javaslataikat, és arra hívták fel a figyelmet, hogy amennyiben ezt így elfogadják, azzal Magyarország számára alapvető értékek veszhetnek el.

 

A magyar tudósok azért választottak remek eszközt, hogy odacsapjanak egyet a Fidesznek, mert a magyar kormánypárt néppárti tagsága még kérdéses. Több európai vezető is jelezte, hogy Orbán könnyen kikerülhet a Néppártból, ha nem változtat belpolitikáján.

Forrás: Hírhugó
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top