Politika

[email protected] ügy: Már nem is akarja leállítani a szennyvíziszap importját a kormány!

thehungariantimes.hu

Úgy tűnik, már nem akarja leállítani a szennyvíziszap importját a kormány. A Fideszhez közel álló lap ugyanis egy új magyar találmánynak kívánja beállítani a hatalmas botrányt kiváltó ürülékimportot.

 
Valami bűzlik Székesfehérváron. Először azt gondoltuk, hogy a szennyvíziszap. Kétségtelen, amikor az első szállítmány megérkezett Fehérvárra, a város polgármestere, Cser-Palkovics András azonnal felháborodott. Követelte, hogy a szennyező anyag behozatalát engedélyező Pest megyei Kormányhivatal azonnal adjon magyarázatot! Az indoklás persze a mai napig késik.

 

Később megszólalt a kormánypárt lángszavú szónoka Nacsa Lőrinc. A Fidesz-KDNP frakció szóvivője is felszólította a kormányt, hogy azonnal tiltsa meg a külföldi szennyvíziszap behozatalát. Magyarország ugyanis nem kér más szennyéből! Ezek után lépett színre Gulyás Gergely kancelláriaminiszter, aki szintén kijelentette, hogy valóban nincs szükség külföldi szennyvíziszap behozatalára. S természetesen be is tiltják az ürülék importálását. A fehérváriak örültek az ígéretnek, mert addigra a városban már „harapni” lehetet a bűzt, leginkább a horvát szennyvíziszapot tároló bánya közelében.

 
Aztán sokáig nem történt semmi, illetve csak annyi, hogy az MSZP-s Korózs Lajos kiderítette: továbbra is csak úgy ömlik Magyarországra a szennyvíziszap. A teljes szlovén ürüléktermés magyar területen landolt, s ide érkezik a horvát és az olasz szennyvíziszap tetemes része is. A dolog akkor vált gyanússá, amikor a fideszes Cser-Palkovics András polgármester csendesen elfogadta, hogy minderre semmiféle szakmai magyarázatot nem kapott a magyar hatóságoktól. Vagyis hogy a hogy tiltakozása ellenére miért adtak engedélyt az ürülék magyarországi importjára.

 

Tehát maradt a csend és a bűz. Sőt, a fehérvári polgármester kabinetvezetője néhány napja már azt nyilatkozta, hogy a külföldi szennyvíziszap miatti büdösség „teljesen természetes dolog”. Pedig nem az, hisz a Hírklikk kiderítette, hogy a hazai környezetvédelmi hatóságok már ha akarnák, se tudnák megállapítani, ha a szennyvíziszapba mérgező anyagot keverne a feladó. Ugyanis a kormány eladta a környezetvédelmi laboratóriumok műszereit.

 

Mára pedig új fordulatot vett az ügy. A Pesti Srácok nevű szerkesztőség – amelyet sokan csak a kormány hazugság-gyárának tartanak – mára „kiderítette”, hogy a szennyvíziszap behozatala egy fantasztikus magyar fejlesztés nélkülözhetetlen része. Sőt, aki tiltakozik az ürülék importja ellen, az egy „egyedülálló” magyar fejlesztést gáncsol el. A lap természetesen a baloldali gáncsoskodókra gyanakszik. Aki tehát tiltakozik a bűz ellen, vagy aki nem nézi tétlenül, hogy Székesfehérvár és környéke Európa pöcegödre legyen, az biztosan az ellenzék sorait bővíti.

 
Ebből eredően kormánypárti véleménynek tekinthető: jobb, ha a város belenyugszik, hogy szennyvízzel árasztják el a területeit, s levegője pedig orrfacsaróan büdös marad. Ezt kívánja a haza.

 

Szóval valami tényleg bűzlik Székesfehérváron, s a jelek szerint sem a város, sem a kormány nem kívánja már leállítani a szennyvíziszap importját. Valószínű, számukra már az iszapnak nincs szaga. Ahogy a pénznek sincs.

Forrás: Hírklikk
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top