Politika

“Gátlástalan, pitiáner, sunyi és gyáva” – 2019 utolsó napján keményen nekimentek Orbánnak és a Fidesznek

hirhugo.hu

“Emlékezetes aljassággal búcsúzik 2019-től az Orbán-kormány” – írja az MTI-hez eljuttatott közleményében az MSZP. Így reagáltak a szocialisták arra a hírre, hogy Orbánék szépen titokban mégis taccsra vágják a színházakat




 

“Tulajdonképpen a rezsim természetrajzát mutatja be az, ahogy a kormány az éj leple alatt módosította a színháztörvényt. Ez a viselkedés négy szóban összefoglalható: gátlástalan, pitiáner, sunyi és gyáva. Ez maga Orbán, maga a Fidesz azaz a NER! 2022 már nincs messze, szabad városainkból szabad országot építünk.” – zárja közleményét a párt.

 

Mint ahogy a Hír Hugó is beszámolt róla, Orbánék még az év végén is hoztak egy aljas döntést titokba ugyanis lehető legutolsó pillanatban, december 30-án törölt ki két, rendkívül fontos szót a színháztörvény végrehajtási rendeletéből – szúrta ki a hvg.hu.

A törvény eredetileg módosított verziója mégsem végezte ki szövegszerűen a kormánytól függetlenül működő színházakat, a rendeletből kikerült azonban most titokban egy fontos szó: a  működési költségek.




 

A nem kiemelt szervezetek így tehát nem kaphatnak majd működési támogatást, amivel halálra ítélik őket. Lényegében tehát teljes kézivezérlés alá veszi a Fidesz az összes, Magyarországon működő színjátszóhelyet.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top