Politika

Ilyen tényleg nincs: az év utolsó napjaiban Orbánék milliárdokat szórtak szét titokban határon túli foci csapatoknak

hirhugo.hu

Az Orbán-kormány december 23-i és 27-i közlönyökben megjelent kormányhatározatokkal több mint 160 milliárd forintot költött el – még az idei költségvetés terhére. Ennek az összegnek a jelentős hányada határon túli focicsapatok támogatására ment el.

 




 

Orbán Viktor kormánya még az év végén is milliárdokat herdált el gyorsan a focira, ráadásul most már nem csak a belföldi focicsapatokba öntünk közpénz milliárdokat, hanem a határon túli focicsapatok kasszájába is csinos nagy összegek vándorolhatnak.

 

 

Határon túli támogatásokra, fejlesztésekre, beruházásokra összesen 14 milliárdról döntöttek. A pénz természetesen a Bethlen Gábor Alapon keresztül megy. Nagyrészt külföldi focikluboknak.

Így jut az erdélyi kisváros, Sepsiszentgyörgy foci csapata  SEPSI OSK S.A 2,1 milliárd forinthoz, de  Orbán Viktor felcsúti gázszerelő haverjának, Mészáros Lőrincnek a horvátországi csapatának, a Osijek FC Labdarúgó Akadémiának is jut 1 milliárd.

 

 

A szlovén futball sem marad pénz nélkül, egy szintén fideszes vállalkozóhoz köthető csapat a Futball Club Lendva 1903-nak is csurran 1,3 milliárd, de jut a felvidéki  KFC Komarno számára is 2,26 milliárd és egy másik támogatás keretében további 600 millió;

 

 

A vajdasági Topolya csapatának a „TSC” Labdarúgó Klubnak az Orbán-kormány átutal  2,5 milliárd forintnyi év végi pénzt, azonban a legtöbb támogatást egy erdélyi  Futball Club Csíkszereda Egyesülete kapja 2,8 milliárd erejéig.

 




 

Hogy mindenki értse mekkora pénzek ezek, például egy kisebb magyar város, mint Albertirsa, Tiszavasvári vagy épp Tiszakécske egész éves költségvetése kb 2 milliárd forint.

 

 

Persze azért Orbánék a magyar focinak is adnak egy kis év végi búcsú pénzt, a Várda Sport Egyesület kap 1,2 milliárdot és más fontos célra van pénz, ezért kap a Magyar-Turán Alapítvány 400 milliót, hogy meg tudja valósítani a 2020-as terveit.

 

 

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy Orbánék még az év végén is milliárdokat herdáltak el focira ezért kérjük oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa Orbán hobbijára bezzeg van pénz bőven.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top