Politika

Elszakadt a cérna: tiltakozó akcióba kezd Magyarország legnagyobb nyugdíjas szervezete az Orbáni-politika miatt

Orban Viktor az Európa Parlament ülés után. via politico

Januártól aláírásgyűjtést indít a legnagyobb nyugdíjas szervezetek tömörítő Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa – derül ki az RTL Klub Híradó riportjából. A testület azt akarja elérni, hogy az Orbán-kormány már januártól magasabb nyugdíjat adjon egy kedvezőbb nyugdíjszámítási rendszer alapján.




 

Az Orbán-kormány már a nyugdíj emeléssel is trükközik, ugyanis minden évben annak megfelelően emeli a nyugdíjat, amekkora a várakozásai szerint az infláció lesz, ám ezt alacsonyabbra lövi be mint a valóság.  Ennek most az előrejelzés szerint 2,7 százalékon kellett volna megállnia, de 3,4 százalék lett a vége.

 

Tehát ha nem találja el a valóságot, a kabinet akkor kvázi novemberig a nyugdíjasok hiteleznek az államnak, ugyanis akkor kapnak egy úgynevezett nyugdíjkiegészítést.

Ebből lett elege Magyarország legnagyobb nyugdíjas szervezetének , ugyanis jövőre az Orbán-kormány 2,8 százalékos inflációval számol, ennyivel emeli a nyugdíjakat, de a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa szerint ez így nincs rendben, hiszen a Magyar Nemzeti Bank már most 3,5 százalékos inflációval számol.

 

A 2,8 százalékos emelés azt jelenti, hogy a nyugdíjasok 10-11 hónapig ismét hiteleznek az Orbán-kormánynak – mondta az RTL Klub Híradónak Juhász László, a testület elnöke.

 

Szeretnék azt is, hogy az Orbán-kormány ne csak az inflációt, hanem az átlagos béremelkedést is figyelembe venné, így ugyanis nem szegényednének el a nyugdíjasok a bérből és fizetésből élőkhöz képest.




 

Arra már a hvg.hu hívja fel a figyelmet, hogy létezik nyugdíjas infláció is, amely az idősek fogyasztása alapján számítanak ki, és mások a hangsúlyai, inkább a gyógyszereket és élelmiszerek árának a változásait veszik figyelembe hozzá, a tanszerek kevésbé számítanak.

 

Ez a nyugdíjas infláció sokszor magasabb a a hagyományosnál, az MFor számolta ki, hogy nem 3,4, hanem inkább 3,6 volt 2019-ben, ráadásul úgy, hogy az élelmiszerek 5,38 százalékkal drágultak.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top