Politika

Itt az újabb csalás: A DK leleplezte Orbánék hamis adatait

Varjú László - Kép: Tóth Gergő/Népszava

A Központi Statisztikai Hivatal egy képviselői kérdésre adott válaszában elismerte, hogy az átlagbér kiszámításakor nem vesz figyelembe egymillió 700 ezer embert.

 
 

Éppen azokat, akik magyar kis- és középvállalkozásoknál dolgoznak, jóval alacsonyabb bérekért, mint például a multicégek dolgozói. A kormány által propagandacélokra használt KSH-tól évek óta azt hallgatjuk, hogy mennyit nőtt az átlagbér, legutóbb azt mondták, hogy ez bruttó 360 ezer forint.

 

Most kiderült, hogy ez hazugság, az átlagbér biztosan jóval alacsonyabb ennél. Mostantól, ha a kormány vagy a KSH bármilyen számot közöl a bérekkel kapcsolatban, azt mindenki tekintse propagandahazugságnak.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a kormány a KSH segítségével évek óta hazudozik a magyar bérekről, átverve magyarok millióit.

 
 

A DK szerint állami hazudozás helyett a bérek valódi emelkedésére van szükség, ezt azonban hosszú távon csak az európai minimálbér bevezetése tudja garantálni.

Mi a legeurópaibb pártként azért dolgozunk itt és Európában is, hogy legyen európai minimálbér, nekünk, magyaroknak is.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top