Politika

Szorul a hurok Orbán nyaka körül – Elkezdte keresi a kiutat

Fotó: EMMANUEL DUNAND/AFP/Getty Images

Orbán Viktor kedden Varsóba utazott, ahol tárgyalt a lengyel kormánypárt (PiS) elnökével. Az egyik fő témájuk a Fidesz európai jövője volt, mivel ha a magyar kormánypártnak távoznia kell az Európai Néppártból (EPP), akkor szeretnék úgy elhagyni az EP egyik legmeghatározóbb pártcsaládját, hogy van alternatívájuk, merre is menjenek majd tovább – közölte a 444.hu.
 

A mostani tárgyalásra azért volt szükség, mivel a kiszemelt konzervatív frakcióban az egyik legbefolyásosabb párt, a lengyel kormánypárt.

HA A FIDESZ ÁTLÉP A KONZERVATÍVOKHOZ, AKKOR LÉNYEGESEN EGY SOKKAL KISEBB ÉS KEVÉSBÉ BEFOLYÁSOS FRAKCIÓ TAGJA LESZ,

azonban házon belül nagyobb hatalmuk lesz, mint most az Európai Néppártban.

A mostani tárgyalásról Orbán képet is posztolt közösségi oldalára “Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség” szöveggel.
 

Havasi Bertalan pedig egy rövid közleményben számolt be arról, hogy a miniszterelnök a lengyel kormánypárt elnökével tárgyalt:

“Orbán Viktor és Jarosław Kaczyński megbeszélésén aktuális európai pártpolitikai kérdésekről volt szó, valamint egyeztettek az Európa jövőjéről szóló konferencián folytatandó együttműködés lehetőségeiről is.”

 
Hasonló kiírással tette közzé a lengyel fél is az Orbánnal való találkozót, azzal a különbséggel, hogy ők többes szám első személyben, “a pártjaink” együttműködéséről írnak az európai politikában.

A legbiztosabb információk szerint pedig a lengyel változat azért pontosabb, mivel Orbán és Kaczynski arról folytattak tárgyalást, hogy a Fidesz hamarosan csatlakozhat a konzervatív EP-frakcióhoz.

 

Mióta a Fidesz viszonya megromlott az Európai Néppárttal és felfüggesztésben vannak, azóta lehet arról hallani, hogy a Fidesz új utat keres magának.

A MOSTANI TALÁLKOZÓ IS ARRA ENGED KÖVETKEZTETNI, HOGY ORBÁN ELKEZDTE FELMÉRNI A LEHETŐSÉGEIT, HA TÁVOZNIA KELL AZ EPP-BŐL, AKKOR KÉPVISELŐI A KONZERVATÍV FRAKCIÓBAN FOLYTATHASSÁK MUNKÁJUKAT.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top