Politika

Búcsút inthet a Néppártnak Orbán: bevitték neki a végső csapást

Pestibulvar.hu

Miközben a legtöbb hír már arról szól, hogy Orbánnak és a Fidesznek valószínűleg búcsút kell intenie februárban az Európai Néppártnak, tegnap kijött egy jelentés, ami könnyen lehet, hogy végleg bevitte neki a kegyelemdöfést. A kormányfő az utóbbi időben mindent megpróbált megtenni azért, hogy elhitesse uniós partnereivel, hogy Magyarország regnálása alatt is demokratikus jogállam maradt. Ebben már alapból nem volt könnyű dolga, most azonban végleg eldönthették neki a másik irányba a mérleg nyelvét. A Human Rights Watch 2020-as jelentése rögtön az elején leszögezte: hiába a sok hazugság,




A MAGYAR KORMÁNY 2019-BEN IS UGYANÚGY FOLYTATTA A DEMOKRATIKUS INTÉZMÉNYEK ÉS A JOGÁLLAMISÁG LEBONTÁSÁT, MINT A KORÁBBI ÉVEKBEN.

 

Ennek szemléltetésére sorra vették az utóbbi hónapok összes antidemokratikus és botrányos intézkedését:

  • a közigazgatási bíróságok bevezetésének kísérletét, amitől végül csak nemzetközi nyomás hatására álltak el,
  • az MTA elleni példátlan nyári támadássorozatot, amely során a kormány lényegében teljesen megszüntette a tudományos kutatás és finanszírozás szabadságát,
  • a magyar határkerítés okozta közjogi problémákról, és a menekültek szándékos éheztetéséről a tranzitzónákban,
  • a médiapluralizmus további csökkenéséről, a Kesma további központosításáról,
  • a Fidesz EPP-beli felfüggesztéséről,
  • az Isztambuli Egyezmény ratifikálásának szándékos bojkottálásáról,
  • Orbán nemrégiben tett, már-már náci kijelentéseiről, amiket a gyöngyöspatai szegregáció és azok kapcsán született bírósági ítéletekről tett.

 




Nagyon rosszul áll tehát Orbán szénája: most már nemcsak a bölcsek jelentése áll Donald Tusk asztalán, de a lehető legrosszabb pillanatban a Human Rights Watch is megkongatta a vészharangokat. Nem sok jót jósolunk neki a februári döntésre nézve.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top